Publicitat
Ahir i Avui

L’estrany cas de la palmera que ha minvat

És innegable que, allò que ens remarca la vista en aguaitar les dues fotografies, és la palmera de la part esquerra, en plena avinguda de Jaume I. A la imatge del passat, concretament de 1988, any en què la cantant canadenca Céline Dion va guanyar el Festival d’Eurovisió representant a Suïssa, la contemplem sencera, ben dreta i majestuosa, mentre que, a l’actual, l’arbre ha disminuït fins a la meitat.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

No seria mala idea saber, d’entrada, si es tracta de la mateixa palmera. Si fos així, també estaria bé saber per quines penalitats ha passat durant aquesta pila d’anys per acabar sent la meitat d’allò que un dia va ser.

És veritat que hi ha altres detalls per comparar en les dues instantànies, amb diversos canvis entre una i altra. Tanmateix, el tema de la palmera es presenta com el més intrigant.
Que hagi canviat la plaça, el pas de zebra, les persones que hi passen o els cotxes, passa a tenir certa irrellevància davant d’un exemple tan clar de mutació.

Si és la mateixa palmera, per quin motiu ha minvat fins a quedar com si l’haguessin escapçat ben bé per la meitat?

Motius estètics? Ho dubtem. Motius de salut? Podria ser, però no ens aventurarem a afirmar-ho. Motius d’una bretolada? Preferim pensar que no. Si algú, aprofitant la màgia d’aquesta secció, ens posa llum a la foscor, li agrairem.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top