
Les sigles no eren tan misterioses, tenien la seva raó de ser

- Les sigles no eren tan misterioses, tenien la seva raó de ser
Ara a portada
Publicat el 20 de maig de 2024 a les 19:35
Actualitzat el 21 de maig de 2024 a les 09:18
No, aquesta foto antiga del barri de Can Boada no surt per un error. Va aparèixer, és cert, en l’edició del passat dissabte, però avui torna per resoldre l’enigma que es plantejava des d’aquell article. Concretament, es demanava si algú sabia què significaven, exactament, les sigles que es poden llegir al mur de pedra que, a tall de cartell, prohibia el pas.
La petició per part de qui escriu era, literalment, aquesta: “unes sigles, C.H.P.O. i en majúscules, deixen flotar un enigma per als que no sabem què significaven. Com sempre, es demana ajuda per si alguns dels lectors o lectores recorden el seu significat”. Doncs la màgia dels lectors, ha tingut els seus fruits.
[caption id="attachment_543690" align="alignnone" width="1000"]
Can Boada 1975 / Miquel Mundet - Arxiu Diari de Terrassa[/caption]
Ja es deia, també, que aquest mur era el detall que més cridava l’atenció i s’han rebut respostes concretament el significat de les sigles, fet que ha promogut una segona part d’aquesta troballa. Un dels lectors, l’Aureli, ens escriu que les sigles misterioses, com les vam batejar per a l’Ahir i Avui de dissabte passat, volien dir “Confederación Hidrográfica del Pirineo Oriental”.És la mateixa versió que ens dona el Miquel, un altre lector, que afegeix informació que considerem com a molt valuosa i que ens transporta a aquells temps. Ens explica que els de C.H.P.O. “van ser els responsables de la riera” i que des de la Confederació Hidrogràfica del Pirineu Oriental, “habitualment es reserven un pas per accedir a rius, rieres, canals” i altres.
A més, el Miquel ens fa saber que “la C.H.P.O. va desaparèixer, amb l’aprovació pel Parlament de Catalunya, de la llei reguladora de l’administració hidràulica de Catalunya”, i que es va crear “la Demarcació Hidrogràfica de les Conques Internes de Catalunya”. També apunta que “la riera de Rubí hi pertanyia”.
