Publicitat
Contingut patrocinat

“Les nostres bates reutilitzables són sostenibles, 100% catalanes i generen riquesa al territori”

Publicitat

Entrevista a Ignasi Canal, director de bugaderia i esterilització d’Axioma Solucions

Axioma Solucions s’ha convertit en l’únic proveïdor de material de protecció reutilitzable als principals hospitals de Catalunya. L’empresa, que té seu a Viladecavalls i està especialitzada a implantar solucions integrals i serveis de suport sanitari a les organitzacions de l’àmbit de la salut, ha apostat per les bates impermeables amb més d’un ús per contribuir a reduir la petjada de carboni.

Davant la crisi sanitària que estem vivint, s’han convertit en un agent rellevant gràcies al material de protecció reutilitzable amb què proveeixen diversos hospitals. Des de quan estan enfocats en aquesta línia?Axioma Solucions porta des de l’any 2008 servint producte reutilitzable estèril i no estèril pel bloc quirúrgic. Vam veure que hi havia alternatives als materials d’un sol ús i vam apostar clarament pel producte reutilitzable. A més de ser un producte més sostenible mediambientalment, és un producte 100% català i generem coneixement i llocs de treball al territori.
El procés de reconversió també ha estat possible gràcies al posicionament favorable dels estaments decisors dels hospitals, els quals han apostat per solucions més sostenibles. Tot i això, l’esmentada evolució del concepte “usar i llençar” a l’”usar, reprocessar i usar” no seria possible sense la necessària implicació dels professionals de la salut, destinataris principals dels nostres serveis.

Suposo que ha calgut fer una inversió important. Qui els ha acompanyat en aquest procés? BBVA ens ha ajudat a finançar les inversions que hem hagut de fer arran de la pandèmia mitjançant un finançament sostenible. Han estat al nostre costat i han creguten el projecte i en el creixement estratègic d’Axioma des dels inicis.

Amb quina mena de material treballen? El material que treballem és polièster amb fibra de carboni i està fabricat específicament per satisfer les necessitats del client. Els productes reutilitzables que subministrem han de complir amb uns requeriments normatius estrictes i són considerats producte sanitari.El fet que sigui reutilitzable ho fa el mateix material de fabricació, però el “quid de la qüestió” és les vegades que es pot reutilitzar i aquí intervenen diferents factors: una bona matèria primera; un reprocessament correcte, tenint en compte que pot ser un producte estèril; la manipulació i l’ús per part del client final.

Quin estalvi suposa aquest tèxtil sanitari reutilitzable? A nivell econòmic és un estalvi substancial pel client que l’utilitza i a més a més s’estalvia la gestió del residu. Tenim una anàlisi de cicle de vida fet per l’empresa Inèdit que ens certifica que la bata reutilitzable d’Axioma Solucions estalvia un 60% en emissions de CO2 comparant-la amb un producte similar d’un sol ús. Per tant, a bandade l’estalvi econòmic hi ha la contribució per ajudar a tenir un món més sostenible.

Han processat un milió d’aquestes bates. Han vingut per quedar-se? Això sembla! Encara hi ha molta feina per fer, el mercat comença a sentir-ne a parlar i a interessar-se cada vegada més. Tenim un producte de qualitat, sostenible i que genera riquesa al territori i tot apunta que el model és un model perfectament viable.
La pandèmia ha servit de catalitzador, però també és cert que si no haguéssim donat una resposta correcta, el sector hauria buscat altres alternatives.

Publicitat
To Top