Publicitat
Contingut patrocinat

“La tecnologia biomètrica que incorpora BBVA prima la comoditat i la seguretat”

Entrevista a Raúl Navarrete, responsable del Canal Mòbil de BBVA Espanya

BBVA ha incorporat la biometria facial i dactilar per firmar operacions bancàries des de la seva app.

Com ha estat el procés d’integració d’aquesta tecnologia?
BBVA ha dut a terme un estudi sobre seguretat i mètodes d’accés amb clients i no clients a Espanya i una de les conclusions a les quals ha arribat és que el mètode de firma ideal per als usuaris ha de combinar i equilibrar comoditat amb seguretat, així com confirmació per part de l’entitat del tràmit o operació. Així, seguint aquestes premisses, BBVA ha posat en marxa aquest projecte que ofereix als seus clients tots els avantatges de la tecnologia biomètrica en les operacions financeres, primant la comoditat i la seguretat.

La firma amb biometria s’ofereix ja en diversos serveis de BBVA. Arribarà a tots?
Les operacions bancàries regulades per PSD2, com les transferències, la consulta de moviments més enllà dels tres mesos o l’accés al banc a través de canals digitals cada 90 dies, encara no permeten el seu ús i han de ser realitzades a través d’SMS. No obstant això, treballem amb l’escenari que la firma amb biometria per a aquestes operacions pugui estar activa al llarg d’aquest any. A més, algunes de les operacions més comunes que realitzen els clients de BBVA, com el pagament en comerços en línia, apagar o encendre les targetes o consultar el CVV, sobretot amb l’arribada de la família de targetes Aqua, es veuran beneficiades amb la implantació d’aquest tipus de firma.

Aquesta tecnologia quins avantatges comporta?
En primer lloc, firmar usant la biometria registrada en el dispositiu mòbil és ràpid, segur i còmode. Així, el nou procés evita els contratemps que pot generar la falta de cobertura o localització que poden ocasionar els missatges curts. A més, en cap cas BBVA emmagatzema ni tracta la informació biomètrica registrada pels clients en els seus dispositius; l’entitat financera només ofereix la possibilitat al client de gaudir d’aquest servei per fer operacions bancàries a través de la validació de la biometria que realitza el seu dispositiu.

BBVA està sempre al dia dels avançaments tecnològics.
Sí. BBVA ha sol·licitat la protecció d’aquest nou servei com a patent i actualment està en tràmit davant l’Oficina Europea de Patents. Però els clients de la banca a Espanya ja estan bastant familiaritzats amb la biometria, amb BBVA com a pioner.
Gràcies a l’aliança amb Veridas, empresa líder a escala internacional en l’àmbit de la verificació digital de la identitat, des de 2016 qualsevol persona pot obrir un compte amb el mòbil de manera totalment digital amb només fer-se una selfie i atenent una videotrucada. Aquest servei, Alta immediata, va ser llançat fa cinc anys i des d’aleshores i fins a l’abril de 2021 més de 700.000 usuaris han utilitzat aquest sistema per fer-se clients de BBVA. Recentment, l’aplicació de BBVA a Espanya també ha integrat FIDO (Fast Identity Online), l’últim estàndard d’autentificació en línia del mercat que reforça la seguretat dels sistemes biomètrics en els dispositius mòbils.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

To Top