Publicitat
Contingut patrocinat

BBVA, primer banc a Espanya en calcular la petjada de carboni de tots els seus clients

Amb l’analítica de dades, l’app del banc reporta l’impacte de cada client sobre el medi ambient i recomana algunes accions per mitigar-la

Per donar a conèixer aquesta acció, BBVA ha ubicat diverses petjades de grans dimensions a diferents punts d’Espanya com ara el barri de la Barceloneta de Barcelona.

BBVA, entitat pionera a facilitar el càlcul de la petjada de carboni a les empreses, es converteix ara en la primera entitat en oferir aquest càlcul als seus clients particulars gràcies a les seves capacitats digitals i analítica de dades. Aquest nou servei, disponible a l’app mòbil de BBVA, pretén conscienciar els clients de l’entitat sobre l’impacte que tenen les seves accions sobre el medi ambient i ajudar-los en la transició cap a un món més sostenible.

Amb l’objectiu de donar a conèixer la importància d’aquest càlcul i presentar la nova funcionalitat, l’entitat ha instal·lat unes empremtes gegants de la talla 3.965 (28 metres de llarg per 12 metres d’ample) en diferents punts d’Espanya per representar, de manera gràfica, la mitja tona de diòxid de carboni que emet cada espanyol de mitjana al mes a l’atmosfera. Per poder conèixer la petjada de carboni, no cal que el client introdueixi cap dada addicional, ja que BBVA és capaç de fer una estimació aproximada de l’emissió de CO₂ a l’atmosfera de cada persona d’acord amb els rebuts de gas i llum, així com les despeses realitzades en carburant.

A més, aquesta nova funcionalitat és capaç d’oferir mesures concretes per mitigar l’impacte mediambiental de la seva activitat i, al seu torn, estalviar en les factures amb recomanacions que inclouen, per exemple, canvis d’hàbits senzills i sostenibles que ajuden a disminuir els imports en els rebuts de la llar mentre que es redueix la petjada de carboni. Així mateix, el client també tindrà al seu abast la possibilitat de veure i/o contractar algun dels productes que completen la gamma sostenible que ofereix BBVA.

En els mesos vinents, la funcionalitat oferirà, a més, un càlcul més complet i donarà al client, detalls més específics que li permetran veure i comparar l’estalvi energètic i econòmic; per exemple, pel fet d’utilitzar un vehicle elèctric enfront d’un de combustió, amb l’elecció d’un correcte tancament tèrmic o utilitzant electrodomèstics amb una qualificació energètica més sostenible.

L’eina, en detall
Per accedir a aquesta nova funcionalitat, el client ha d’entrar a l’app de BBVA i clicar a Sostenibilitat, que es troba al menú lateral. Si prèviament ha donat el seu consentiment per al tractament de les seves dades, podrà visualitzar un tutorial d’iniciació a l’eina i conèixer la seva petjada de carboni, així com diferents equivalències per entendre aquest impacte: quilòmetres recorreguts en un cotxe de benzina, vols realitzats o quilograms d’escombraries no reciclada.

L’eina, a més, desglossa com està repartida la petjada de carboni de cada client –dividida entre llar i/o combustible– i mostra la seva evolució al llarg de l’any. També ofereix dades de l’any anterior per a la seva fàcil comparativa, i mostra quant podria reduir-la en cas de fixar un objectiu concret.

D’altra banda, la funcionalitat, en l’apartat Assoliments col·lectius, recull diferents accions dutes a terme per BBVA o pels seus clients i que, en conjunt, han ajudat o estan ajudant a tenir un món més sostenible. Així mateix, la secció ofereix també informació relativa al concepte petjada de carboni i mostra un glossari de termes relacionats amb la sostenibilitat, així com notícies relacionades.

L’eina no només ajuda els clients a comprendre la seva petjada de carboni i conscienciar sobre el seu impacte en el medi ambient; sinó que també ofereix una estimació sobre quin pot ser l’estalvi mensual si s’adopten una sèrie de mesures que es calculen en funció dels consums de llum i gas del client, la segona despesa més important a la llar.

L’analítica en empreses
El març de 2020, BBVA va esdevenir la primera entitat financera al món en calcular la quantitat de gasos d’efecte hivernacle que pimes i empreses espanyoles emeten a l’atmosfera. Gràcies al seu agregador financer One View per a empreses, i mitjançant l’anàlisi de dades, BBVA facilita aquest càlcul a partir dels moviments que es produeixen en els comptes agregats de l’empresa relacionats amb les despeses d’electricitat, gas o combustible.

Per a això, i sense que el client hagi d’introduir cap dada addicional, s’aplica el corresponent factor d’emissió de CO₂ a l’estimació de la quantitat d’energia consumida en cadascuna d’aquestes despeses.

Una vegada calculada la petjada de carboni de l’empresa en tones de CO₂ que emet a l’atmosfera, aquesta eina mostra la seva evolució mensual juntament amb la de les despeses energètiques associades. Les empreses poden fer així un seguiment de les seves emissions i també de les seves despeses d’energia. A més, es presenta aquesta informació de manera simplificada usant referències com el nombre d’arbres que equivalen a una tona de carboni, per exemple.

Des del seu llançament, més de 110.000 empreses espanyoles, clientes de BBVA, poden conèixer la seva petjada de carboni gràcies a l’analítica de dades, un primer pas per implementar accions que les ajudin a reduir les seves despeses d’energia, alhora que generen un impacte positiu al planeta, i explorar noves línies de negoci més sostenibles.

A més, el càlcul de la petjada de carboni pot també ampliar les capacitats de negoci d’una empresa en obtenir, sota unes certes condicions, una major puntuació a l’hora d’optar a concursos oberts per l’administració pública.

Solucions sostenibles
L’àmplia gamma de solucions sostenibles que ofereix BBVA pretén donar resposta a una creixent demanda de la societat i ajudar els seus clients a prendre millors decisions financeres alhora que se’ls acompanya en la transició cap a un món més sostenible.

Durant el mes d’abril, BBVA va anunciar que finalment aconseguia el seu compromís d’oferir una alternativa sostenible en totes les categories dels seus productes a Espanya, tant per a particulars com per a empreses.

A més, l’arribada dels fons europeus Next Generation suposarà un increment de les subvencions existents i un estímul perquè particulars i empreses inverteixin en la seva transició ecològica.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

To Top