Publicitat
Contingut patrocinat

Àltima Terrassa, al costat de les famílies

L’empresa que gestiona el tanatori de Can Petit reforça el seu compromís per donar suport a les persones durant el tram final de la vida i en el procés de dol

L’acompanyament de les persones és al cor d’Àltima. Davant la pèrdua d’un ésser estimat, és essencial poder garantir una atenció i orientació adequada, personalitzada i professional a les famílies que ho necessiten. D’aquí que la companyia, que gestiona el Tanatori Àltima Terrassa (Avinguda del Vallès, 742), estigui plenament implicada en projectes i activitats a la ciutat que contribueixin al benestar de les persones i a la conscienciació sobre la necessitat d’afrontar el tram final de la vida i la pèrdua amb sentit i dignitat.

En aquest sentit, d’una banda, la funerària està col·laborant amb la iniciativa “Terrassa, ciutat compassiva. Terrassa al teu costat”, que s’acaba de posar en marxa fa uns dies, donant suport a les diverses accions de sensibilització sobre la necessitat de la cura en situacions de malalties avançades i en les darreres etapes de la vida. Des d’Àltima, Montse Reymóndez destaca “la importància de poder comptar i col·laborar amb una iniciativa d’aquest tipus a Terrassa. Creiem que és fonamental poder garantir el suport assistencial i emocional a les persones amb malalties avançades, per prevenir o alleujar patiments i dols complicats. Però també ho és conscienciar la societat sobre la necessitat d’acompanyar en el tram final de la vida, d’afrontar-lo confortadament, i contribuir a normalitzar-lo i a trencar els tabús que envolten la mort”.

Representants d’Àltima Terrassa i de la Fundació Oncolliga

El projecte, impulsat per l’Ajuntament de Terrassa, Fundació Oncolliga i UIC Barcelona, té per objectiu poder donar eines d’ajuda per cuidar i acompanyar les persones que ho requereixin, així com incentivar accions dirigides a la creació de xarxes i recursos en aquest sentit.

Acompanyar fins al final

D’altra banda, i seguint amb l’objectiu d’acompanyar i confortar les famílies en el darrer comiat, Àltima ha desenvolupat, des del centre de Terrassa, un nou servei pioner i innovador que aplica la tecnologia audiovisual per personalitzar amb música i imatges el darrer comiat quan s’opta per la incineració.

El nou servei audiovisual d’Àltima vol acompanyar les famílies en l’últim adéu al crematori facilitant un entorn més acollidor i agradable per a les persones que opten per la incineració. La projecció es realitza a la sala on la família espera el moment de la introducció del fèretre, abans de la cremació. Una fase que resulta emocionalment bastant complicada per a les famílies, que en molts casos no desitgen presenciar. “Creiem que alternatives de personalització com aquesta poden ajudar-les a sentir-se més acompanyades i confortades fins al final”, expliquen des d’Àltima.

La incineració és una tendència a l’alça al nostre país i en grans nuclis urbans com Terrassa. “Per això, creiem fonamental adaptar i innovar amb nous serveis que donin resposta a aquesta demanda, ja que ens adonem que les famílies agraeixen eines que els facin sentir més partícips d’aquest homenatge final, afirmen des de l’empresa. El nou servei de projeccions, posat en marxa fa poc més d’un any per primer cop al tanatori d’Àltima a Terrassa, compta amb una acceptació molt positiva, i el 90% dels usuaris el valora amb un 10. “Principalment, les famílies destaquen que presenciar aquest moment amb imatges i música els fa sentir emocionalment més bé, més acompanyades i en pau”, expliquen des de la companyia.

Per desenvolupar aquest nou servei, Àltima s’ha basat en la tecnologia coneguda com a realitat virtual immersiva, un sistema que aconsegueix recrear un entorn en 3D, en aquest cas a partir de projeccions de temàtiques com la natura (amb imatges de boscos, rius i mars), el cel o l’univers, combinades amb música.

Sobre Àltima

Àltima és el grup català líder en la gestió de serveis funeraris, tanatoris, crematoris i cementiris. Amb més de 300 anys d’experiència al sector funerari i un equip humà de 400 professionals, Àltima dona cobertura actualment a 195 municipis de Catalunya a través de 35 tanatoris, 11 complexos crematoris i 17 cementiris, distribuïts a les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Penedès, Alt Camp, Vallès, Bages, Gironès, Ripollès i Alt Empordà. Així mateix, realitza la gestió directa del Cementiri Comarcal Parc de Roques Blanques, situat al Parc Natural de la Serra de Collserola, al terme municipal del Papiol (Barcelona). També presta serveis de cementiri, manteniment i neteja a 220 municipis.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Àltima Terrassa, al costat de les famílies
To Top