Publicitat
Contingut patrocinat

Domòtica per millorar l’aïllament tèrmic a casa

L’empresa terrassenca IdemoHome encara una etapa de creixement després de l’augment de conscienciació ciutadana vers l’eficiència energètica i la sostenibilitat

Xavier Garcia, gerent d'Idemo Motors

La població catalana té cada cop més present la importància de la sostenibilitat i l’eficiència energètica i d’entre les diverses accions i mesures que es poden prendre, una de les més senzilles és la de millorar l’aïllament tèrmic de llars i edificis.

L’empresa terrassenca Idemo Motors, amb seu al polígon industrial Can Petit, assegura estar notant aquest increment de conscienciació.

La companyia es dedica al desenvolupament, fabricació i distribució de motors per a persianes tendals i cortines. Va néixer l’any 2006 com a escissió de l’empresa matriu Percoter i compta actualment amb un equip de set persones, entre personal directe i extern amb dedicació total.

L’empresa es troba ara en un procés de ple creixement tot i que venia d’uns anys d’estancament en els que es va plantejar la reabsorció per part de l’empresa matriu. “Fa cinc anys vam fer un canvi de plantejament i una posta d’expansió decidida en què ens trobem immersos actualment. Vam reestructurar l’empresa i vam ampliar les línies de producte, vam incorporar un equip tècnic per centrar-nos més en el desenvolupament de productes i vam crear un equip comercial que ens permetés cobrir tota la península Ibèrica”, explica el gerent d’Idemo Motors, Xavier Garcia.

Venen els seus productes a través de professionals. Subministren el producte als fabricants de persianes, tendals i cortines, i també a grans instal·ladors i els formen perquè puguin realitzar instal·lacions i assistències tècniques. “Els motors, a més, els complementem amb un seguit de perifèrics que permeten el funcionament automàtic i autònom: sensors de vent que recullen els tendals, sistemes de temporització o els més recents sistemes d’smarthome”, comenta Garcia. En aquest sentit, un dels seus últims productes és l’IdeHome, un sistema complet d’smarthome que va néixer amb la intenció de poder controlar els motors a través de dispositius mòbils i, amb el temps, ha evolucionat cap a una solució més integral que permet gestionar persianes, tendals i cortines, però també il·luminació, aire condicionat i altres tipus de sensors, tot plegat sense necessitat d’obres complexes, ja que treballa amb tecnologies sense fils”. A més, permet integrar aquests sistemes amb assistents de veu, com Alexa, Google Assistant o Siri”, destaca Garcia.

L’empresa va patir una gran caiguda de la facturació durant els primers mesos de pandèmia, però en els següents va experimentar “un gran creixement que ens hauria pogut sobrepassar financerament”, diu Garcia. “Va ser en aquest moment en què el BBVA ens va aconsellar, i finalment gestionar el finançament amb les línies ICO, cosa que ens ha permès un creixement aquest any que rondarà el 45-50%”, destaca. “A més, ens han ofert una eina de gestió de remeses que ens ha ajudat a fer més eficient el procés de cobrament als clients, cosa que suposa una reducció dels costos vinculats”, assenyala.

El gerent d’Idemo Motors assegura que els seus productes tenen un impacte rellevant quant a eficiència energètica. “Els motors de persiana, per exemple, permeten millorar l’aïllament tèrmic de l’habitatge evitant l’entrada que suposa el sistema amb cinta tradicional. També productes com els sensors o el sistema Idehome permeten fer una millor gestió de les persianes, tendals i cortines, evitant l’entrada d’excessiu sol a l’estiu o permetent escalfar les estances amb el sol a l’hivern”, diu.

“La creixent conscienciació en aquest sentit ens ha ajudat en el creixement dels últims anys com a empresa”, destaca Garcia, que indica que també hi ha hagut canvis en els codis tècnics d’edificació que “han ajudat al fet que es tinguin més en compte els nostres productes en els edificis nous o en les rehabilitacions”.

Pel que fa als fons europeus Next Generation que es dedicaran a la rehabilitació residencial, Garcia comenta que “l’objectiu és millorar l’eficiència energètica dels habitatges i això implica millorar la gestió que fem de la protecció solar dels habitatges”. Per tant, creu que les ajudes influiran de manera molt positiva en el seu sector.

BBVA avança els fons Next Generation als seus clients

Els clients de BBVA podran accedir als fons europeus Next Generation (NGEU) amb certes facilitats. L’entitat bancària ha llançat solucions de finançament exclusives per facilitar l’accés dels seus clients a les subvencions en aquest àmbit, una oportunitat única perquè el teixit empresarial espanyol aposti per la transformació digital i la transició ecològica dels seus negocis. D’aquesta manera, empreses, pimes i autònoms que siguin clients del banc, podran disposar d’una bestreta de la subvenció concedida o de finançament específic per completar les inversions necessàries dels seus projectes. I és que, en funció de les necessitats de cada client, existeix la possibilitat de sol·licitar finançament en forma de bestreta, préstec, lísing o factoring. Unes solucions que van dirigides, d’una banda, a aquells clients que tenen dret a una subvenció dels fons NGEU, ja concedida, i desitgen anticipar el cobrament d’aquesta. I, per una altra, als que desitgen cobrir amb finançament les inversions precises per a escometre projectes que comptaran amb ajudes NGEU.

To Top