Publicitat
Contingut patrocinat

Una fusteria tradicional reconvertida gràcies a la camperització de vehicles

Badolomar ha trobat en el condicionament de furgonetes i utilitaris com a càmpers una nova línia de negoci en la qual centrar-se

Adaptar-se als canvis del mercat. Això és el que ha sabut fer l’empresa de fusteria Badolomar, fundada l’any 1995 a Terrassa, que ha trobat en la camperització de furgonetes i cotxes una nova línia de negoci a explotar.

La companyia va néixer com una empresa familiar tradicional del sector de la fusteria, però amb el temps ha anat canviant el seu focus.

“Al principi ens dedicàvem sobretot el sector hospitalari, al de particulars i a les obres en general, però l’any 2016 ens vam especialitzar en les cases passives, fetes amb fusta, i ara fa uns dos anys ens vam introduir en el món de la camperització”, comenta Juan Morales, administrador de Badolomar.

“El nostre mercat havia canviat. La filosofia començava a canviar i havíem de treballar amb constructores, cosa que no ens feia el pes. Per això vam buscar un altre camí. Jo soc enginyer i vam optar per formar-nos en construcció passiva. Hem fet unes quantes obres, però és una forma de construcció que no està gaire implementada a casa nostra, que tot just està arrancant. En paral·lel alguns coneguts ens començaven a demanar que els ajudéssim a camperitzar les seves furgonetes i vam pensar que podíem ampliar la nostra cartera de productes i serveis en aquest sentit”, explica Morales.

Així, l’empresa, que compta amb un petit equip de quatre persones, se centra ara bàsicament a aquesta línia de negoci, amb projectes a mida que comercialitzen sota el nom WoodHaus Campers. De fet, fa pocs mesos que han oficialitzat el projecte amb una pàgina web i xarxes socials.

L’empresa, amb seu al carrer del Duero, 18, ofereix diversos mòduls fets amb fusta totalment adaptables i personalitzables a les necessitats de cada client, oferint una camperització fàcil i flexible per poder viatjar d’una manera més econòmica.

“Tenim una línia que és 100% a mida i una altra que es basa en uns models predefinits, però que són modificables. Hem camperitzat furgonetes, però també alguna minicaravana i cotxes”, assenyala Morales.

Es tracta de mobles fixes o extraïbles de dissenys únics i acabats de qualitat que aprofiten al màxim l’espai del vehicle.

A més, des de l’empresa dissenyen també els ancoratges perquè el mobli quedi fix als punts de seguretat del vehicle. N’hi ha alguns que són només estructures de llit i d’altres que inclouen també emmagatzematge, un calaix de cuina i fins i tot taules desplegables. En tenen també un pensat per a boletaires.

“Són mobles fets amb material d’alta qualitat, que no pesen excessivament i que tenen acabats treballats. En fem tant de fusta natural envernissada com d’altres amb un acabat exterior laminat amb una resistència més alta”, detalla Morales.

En el seu cas, amb la pandèmia només van haver d’aturar-se dues setmanes. L’impacte l’estan notant més ara, amb la crisi de subministraments i l’alça de preus de les matèries primeres. Així i tot, l’evolució de l’empresa, que agraeix el suport de BBVA, l’entitat bancària amb la qual treballen, és favorable.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

To Top