Publicitat
Contingut patrocinat

“Un fons pot ser rendible i contribuir a un món més verd i inclusiu”

David Vallmitjana, responsable comercial de la gestora de fons de BBVA a Catalunya

Entrevista a David Vallmitjana, responsable comercial de la gestora de fons de BBVA a Catalunya

Recentment s’han entregat les donacions de la tercera convocatòria solidària del fons BBVA Futur Sostenible ISR. Com va sorgir aquesta iniciativa?A BBVA Asset Management (AM) creiem que l’impacte positiu en la societat és part del nostre compromís amb la sostenibilitat. Així doncs, fa tres anys vam decidir modificar el fons mixt tradicional i solidari per un de socialment responsable, accionat per la seva voluntat expressa de promoure amb bones pràctiques ambientals, socials i de governança. La convocatòria solidària de BBVA AM ha repartit, entre les tres edicions que s’han celebrat fins ara, un total de més de 2,2 milions d’euros entre 51 ONG de tot Espanya.

Quins factors tenen en compte per atorgar els ajuts? En l’última edició s’hi han presentat 172 organitzacions i dels 23 projectes guanyadors arreu del territori nacional, 12 giren entorn de la dependència, gent gran i salut; set projectes estan dedicats a la inclusió social, i quatre, a la protecció i millora del medi ambient. En total s’ha repartit 1 milió d’euros.

Què és exactament el fons BBVA Futur Sostenible ISR? BBVA Futur Sostenible ISR és un fons d’inversió socialment responsable que inverteix en actius financers aplicant criteris d’inversió sostenible. BBVA AM aporta el 25% de la comissió de gestió del fons BBVA Futur Sostenible ISR, fins a un milió d’euros. Actualment, el fons gestiona un patrimoni de 2.100 milions d’euros i és el fons d’inversió sostenible i solidari de major grandària en la indústria espanyola. Acumula una rendibilitat del +4,28% des d’inici d’any. BBVA Futur Sostenible ISR és l’exemple de com un producte pot ser rendible, sostenible i contribuir a millorar la societat de la mà dels nostres clients. Perquè des de BBVA creiem que es pot invertir per rendibilitzar els teus estalvis alhora que ajudes a crear un món més verd i inclusiu.

Quins plans de futur tenen en aquest sentit? Des que vam llançar el nostre Pla Global de Sostenibilitat han estat dos anys de feina molt intensa per part de tot l’equip que formem part de BBVA Asset Management, en els quals hem aconseguit molts avanços, però que han estat només l’inici. El sector financer i, més en particular, els gestors d’actius tenim un rol fonamental per orientar el finançament i les inversions cap a aquells projectes i empreses que compleixen els criteris de sostenibilitat, de manera que siguem capaços d’oferir creixement i rendibilitat sostenible a llarg termini que, a més, estigui alineat amb els interessos de tota la societat.

Quines accions concretes duran a terme? Enguany hem anunciat la nostra adhesió als Principis d’Inversió Responsable promoguts per Nacions Unides i al compromís Net Zero Asset Managers, mostrant així que la nostra aposta per la sostenibilitat és estratègica i dirigirà els nostres plans a futur. En aquest sentit, treballarem en la incorporació dels riscos climàtics en les nostres decisions d’inversió, de manera que els nostres productes estiguin invertits en empreses i projectes que s’encaminen a la reducció d’emissions i al compliment dels objectius de l’Acord de París.

La sostenibilitat és important per a vostès. Sí. També continuarem ampliant la nostra oferta de productes sostenibles de manera que tinguem alternatives per a tots els perfils de clients, cobrint diferents tipus d’objectius lligats a la sostenibilitat, tant ambientals com socials. El pes d’aquesta mena de productes serà cada vegada major en la nostra oferta.
A llarg termini només hi haurà una manera d’abordar la gestió del patrimoni dels nostres clients i és considerant la seva rendibilitat a llarg termini i la seva compatibilitat amb un model de creixement sostenible que tingui en compte totes les qüestions mediambientals i socials que impacten en la societat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

To Top