Publicitat
Contingut patrocinat

Les empreses se sumen a la recollida selectiva

Tancament per contenidors de recollida selectiva realitzat per Prewaste. Generat a partir de residu mix plàstic.

Les darreres onades de calor ens fan evident que el canvi climàtic ja és aquí i cada vegada més empreses prenen consciència que és feina de tots millorar el nostre entorn. Accions com la correcta separació dels residus, la seva posterior valorització o reintroducció en la cadena de valor són bàsiques per poder reduir les emissions i l’esgotament dels recursos finits que ens ofereix el planeta. En aquesta línia, la normativa s’ha endurit per marcar amb fermesa noves pautes per aconseguir l’objectiu Residu 0 de l’Economia Circular.

Tots els residus d’envasos, orgànica, paper i cartró i resta que no es generen arran de l’activitat principal de l’empresa, sinó als espais d’oficina, menjadors o similars, són els “residus assimilables a municipals” que l’empresa s’ha d’encarregar de gestionar.

Les empreses situades en polígons industrials o zones no urbanes i que tinguin l’objectiu de complir la normativa actual en matèria de residus assimilables, es troben amb la problemàtica que moltes vegades els seus residus queden fora del circuit de recollida municipal. A més, les quantitats que es generen són poc significatives i s’acaba llençant tot junt als contenidors de rebuig. Això fa que els residus banals industrials augmentin i que es perdi l’oportunitat de valoritzar residus que es podrien aprofitar.

Una solució a aquesta problemàtica la presenta Prewaste, oferint la recollida mancomunada de residus assimilables.

A nivell ambiental, compartir la gestió de residus entre vàries empreses va en línia amb la idea d’assolir els objectius d’Abocament i Residu 0 i d’aconseguir reduir la petjada de carboni que persegueixen els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030. A més, aquest tipus de recollida també es pot ampliar a altres residus industrials, simplificant operatives.

Amb aquest model de gestió, durant el 2021 Prewaste ha aconseguit, dins el projecte Simbiosi Industrial del Vallès, valoritzar 22,1 tones de matèria orgànica i 3,6 tones d’envasos lleugers, aconseguint així una reducció d’emissions de 8,13 tones de CO2eq.

Quina dimensió afegeix Prewaste a la recollida mancomunada?

  • Traçabilitat total dels residus
  • Formació a treballadors
  • Dimensió local
  • Anàlisi de millores i optimització del circuit

Compta, a més, amb un departament d’innovació que genera productes ecodissenyats a partir de residus, per donar-los un nou valor convertint-los en objectes útils.

Es pot fer una anàlisi prèvia sense cost de la generació de residus de la vostra empresa i de les possibilitats d’implantació del projecte contactant amb Prewaste per telèfon al 93 315 72 56 o enviant un correu a consultoria@prewaste.com.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

To Top