Emma i Pablo, a "love story"
Emma Arquillué i Pablo Macho Otero porten “Loco Amoris”, aquest dissabte a les 20 hores al Principal

- Emma i Pablo, a "love story"
ARA A PORTADA

- Jordi Guillem
- Redactor a Diari de Terrassa
Publicat el 27 de maig de 2022 a les 20:04
Actualitzat el 27 de maig de 2022 a les 19:52
"Som l’Emma i el Pablo. Som parella i us venim a explicar la nostra història”. D’aquesta manera comença “Loco Amoris”, l’espectable autobiogràfic que presentarà aquest dissabte a les 20 hores al Teatre Principal l’actriu terrassenca Emma Arquillué i el seu company a la vida real, el barceloní Pablo Macho Otero. Els dos s’interpreten a ells mateixos. El text, del mateix Pablo, és una aproximació als dos anys d’experiències que van viure durant els dos anys que van estar separats, ell a París i ella a Barcelona. Amb gran “finezza”, Pau Roca dirigeix un espectacle íntim i honest que està basat en fets reals, tot i que es permet les llicències que creu convenients.
Entre els mesos de novembre i desembre de l’any passat van estrenar “Loco Amoris” (el lloc de l’amor, en llatí) al Tantarantana de Barcelona. Aquest dissabte tindrem l’oportunitat de gaudir-ne a l’escenari del Principal.
Sobre la base de l’absència, l’amor, el trobar a faltar, les dificultats i els petits plaers del dia a dia, Pablo Macho construeix en gran mesura un espectacle gens atzarós i molt ben pensat i executat. “El meu company és dramaturg i va viure dos anys a París. Vam mantenir la nostra relació en la distància, amb anades i vingudes entre París i Barcelona. Penso que és un tema amb el qual s’ha trobat molta gent de la nostra generació, que ha hagut de marxar a treballar fora. Va sorgir la idea de convertir aquests mesos d’experiències en un espectacle, que és real i alhora inclou moltes coses que no ens han passat”, explica Emma Arquillué en declaracions a Diari de Terrassa.
“Loco Amoris” és una reflexió cap a un lloc tan ampli i inabastable com és l’amor en una de les seves formes infinites. L’espectacle, que dura 55 minuts, parla de moltes de les coses que l’Emma i el Pablo van sentir: la solitud, l’eufòria, la impotència i els retrobaments. És també una reflexió sobre aquella sensació que “el millor lloc del món és una persona”. Els dos personatges de l’obra, que són ells però no són ben bé ells, o són com una representació dels ells del passat, transiten per tota mena d’estats d’ànim i de reflexions.
Notícies recomenades
-
Cultura i Espectacles LaFACT no s'atura quan acaba la temporada
-
Cultura i Espectacles Com ensenyar jazz als infants: "És més important el camí que la meta"
-
Cultura i Espectacles Ple al concert de l'OCT48 amb David Carabén a Terrassa
-
Cultura i Espectacles Carles Martínez representa la "Decadència"
-
Cultura i Espectacles El gran dibuixant de Terrassa ja té museu virtual
-
Cultura i Espectacles Claire Martin ve a la fresca del jazz a Terrassa