
Una exposició reuneix la pintura local del segle XX
La mostra és una iniciativa de col·leccionistes i es pot admirar a Artesans del Marc

- “No només es tracta de saber, sinó de saber com fer-ho”
ARA A PORTADA
Publicat el 31 de maig de 2022 a les 20:08
Actualitzat el 31 de maig de 2022 a les 19:23
La inquietud cultural sempre està latent a Terrassa. Acaba de sorgir una iniciativa en aquest àmbit que cal realçar perquè representa descobrir o redescobrir el patrimoni artístic de casa nostra. Es tracta de l’obertura d’una exposició a la galeria i comerç Artesans del Marc, amb més d’un centenar d’obres d’artistes terrassencs del segle XX, que durant un temps eren molt reclamats i les seves pintures formaven part de les exposicions en galeries de Terrassa i de fora.
La mostra, que gairebé podria ser una primera col·lectiva antològica, reuneix firmes destacades com Joaquim Vancells, Pere Viver, Tomàs Viver, Rafael Benet, Alexandre de Riquer, Soler Diffent, Mateu Avellaneda, Josep Rigol, Francesc Abelló, César Cabanes, Antoni Badrinas, Francesc Pi de la Serra, Ramon Cortés, Pere Tort, Ramón Camí, Josep Camí, Josep Roca Sastre, Isidre Òdena, Joan Mitjans, Martínez Lozano, Sebastià Freixas, Jacint Morera, Josep Badia, Eduard Rosell, Roc Alabern, Pep Agut, Gabriel Verderí, Antoni Miralda, Jordi Fulla, Floreal Soriguera... i molts més. I en el seu conjunt es poden veure també tècniques i temàtiques diverses: olis sobre tela, tècniques mixtes, dibuix sobre paper, escultura, per expressar paisatges, marines, figura i abstracció.
[caption id="attachment_405877" align="aligncenter" width="700"]
Antoni Fernández observa una de les pintures / Alberto Tallón[/caption]
La iniciativa ha sorgit d’un grup de col·leccionistes i amants de l’art, entre els quals hi ha Antoni Fernández Cruells, titular d’Artesans del Marc. Tots ells han cedit obra per una exposició que té un caràcter estable i dinàmic i que s’anirà renovant i incorporant peces noves. La mostra afegeix un plus i és que es vol promocionar l’art local i facilitar la seva adquisició. És per això que les obres estan a la venda a uns preus més assequibles que en el circuit del mercat normal. “No volem que el preu sigui una limitació per obtenir una obra”. En aquest sentit, el galerista afegeix que “l’art, com altres coses, perd valor al cap dels anys. Es devalua, però això hem pensat que s’ha de facilitar la compra”.

Notícies recomenades
-
Cultura i Espectacles Cinc deixebles de Joana Biarnés
-
Cultura i Espectacles Final de curs amb Mujeres i Hazme caso a Casa de la Música
-
Cultura i Espectacles “Als anys seixanta hi havia ebullició pel jazz, tot i que semblava una mica de la ‘gauche divine’”
-
Cultura i Espectacles L’òpera “Mahila” surt ara de gira
-
Cultura i Espectacles Mozart brilla en directe
-
Cultura i Espectacles Poesia en la nit: Que no s'apagui el micròfon