Publicitat
Cultura i Espectacles

Visita virtual al mNACTEC a través de Google Arts & Culture

El proppassat 13 de març el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya es va sumar a l’onada de tancaments d’acord amb les mesures del Govern de prevenció i control de la infecció pel SARS-CoV-2, tancant l’equipament fins que es superi aquesta crisi sanitària. Aquesta mesura ha propiciat l’intensificació de la possibilitat de poder realitzar visites virtuals a través del lloc Google Arts & Culture, per tal de poder conèixer amb força fidelitat els espais i exposicions del Museu, tot i com és natural, sense poder-hi interactuar.
Tanmateix, el mNACTEC segueix aquests dies oferint “les prestacions administratives mínimes a través del teletreball i se suma així al #joemquedoacasa”, tal com s’ha anunciat mitjançant un comunicat. Aquest tancament indefinit ha obligat a cancel·lar totes les activitats i reunions previstes.
Aquesta activitat servirà per “adaptar el seu programa d’activitats habituals i reformular el seu Pla d’Actuació 2020, amb l’objectiu d’adaptar-lo al nou context nacional i internacional i fer-lo efectiu per quan la situació millori.”
D’aquesta manera, s’ha precisat que “l’equip d’administració, comunicació i direcció del mNACTEC continua atenent qualsevol consulta a través del correu electrònic o el formulari de contacte del web i ofereix informació de les novetats a través del web i les xarxes socials del Museu (Facebook, Twitter i Instagram).” Una d’aquestes informacions fa referència a l’ajornament de les inscripcions per als tallers infantils organitzats “per aprofitar les vacances de Setmana Santa descobrint el món de la ciència i de la tècnica.” Aquests tallers havien d’oferir una sèrie d’activitats “per aprendre, de manera lúdica i entretinguda, aspectes relacionats amb la pasqua, el sentit de la vista i el canvi climàtic.” La proposta estava dirigida per a infants de 5 a 12 anys i s’havien de desenvolupar en diferents espais del museu.
Els tallers, en cas de poder ser represos, s’oferiran en horari de matí, de 9 a 14 hores, del 6 al 8 d’abril. També es posarà a disposició de les famílies un servei d’acollida de 8 a 9 i de 14 a 15 hores. El plaç d’inscripcions començava el passat dilluns.
El museu ha recordat subratllat també l’existència de tot un seguit de documentals a la pàgina de mNACTEC a Youtube, i també els cinc blocs temàtics del Museu: Blog Patrimoni Industrial
Novetats sobre la història i el més recent de la tecnologia, la ciència, el patrimoni i la societat industrial. “La dona al món industrial” (amb la incidència i importància del treball de la dona al món industrial, tècnic i científic); “Ferro” (un espai virtual obert a la conversa al voltant del patrimoni siderúrgic i metal·lúrgic); “Del telègraf a internet” (amb històries de les tecnologies de la comunicació); i el blog “Pobles obrers” (un espai virtual obert a la conversa al voltant de les tipologies d’habitatges obrers que van sorgir a causa de la industrialització de cada territori.).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top