Publicitat
Cultura i Espectacles

El Festival de Jazz encara la recta final amb Perico Sambeat

La 39. edició del Festival de Jazz de Terrassa arriba al seu tram final aquest cap de setmana amb concerts d’alta gamma. La Nova Jazz Cava rep avui, a les 20.30 h, a Perico Sambeat qui, al capdavant d’un ensemble d’importants instrumentistes, donarà vida a un excepcional del repertori, obra del carismàtic músic i compositor Frank Zappa.

La proposta representa un dels projectes més atractius i elaborats de l’actualitat jazzística. Perico Sambeat Play Zappa constitueix un dels èxits indiscutibles a tots els escenaris on ha estat presentat. El treball que desenvolupa ha estat qualificat de magnífic i rigorós. Així mateix s’ha destacat també la gran professionalitat de l’ensemble que l’acompanya i que són de València.

S’ha dit que l’octet funciona a la perfecció, abduit pel llenguatge de Zappa i una selecció acurada de temes inclosos a discs emblemàtics com “Hot Ras”, “Over Nite Sensation”, “The Gran Wazoo”, “One Size Fits All” o “Roxy & Elsewhere”, entre d’altres. Sense perdre un bri de la seva essència, el treball oscil·la entre la intervenció profunda amb elaborats arranjaments i temes interpretats segons una transcripció literal. Una aposta original d’absoluta qualitat, dirigida tant als seguidors de Zappa com a qualsevol bon aficionat al jazz.

El saxofonista alt Perico Sambeat s’ha guanyat a pols un enorme prestigi per la seva extraordinària trajectòria professional. Al llarg de dues dècades, acumula més d’una vintena de treballs com a líder i més d’un centenar com a acompanyant al costat de músics com Brad Mehldau, Kurt Rosenwikel, Tete Montoliu, Michael Brecket, Pat Metheny, i un llarg etcètera. La seva prolífica carrera l’ha dut a participar en festivals i programacions de tot el planeta. L’any 2011 va rebre el Premi Jazzterrassman. Com a curiositat, el músic valencià ha participat en dinou edicions del Festival de Jazz Terrassa, la primera, l’any 1987.

El músic Perico Sambeat serà dels últims a pujar a l’escenari a la Cava en el marc del festival que és conclourà el dissabte. Per demà, divendres, està previst el concert d’Angue·Matthew Simon & The Swing Machine Trio, i el dissabte hi haurà la visita de Lady Soul que també es farà amb “streaming”. El festival s’ha celebrat a la tardor perquè al març es va decretar el confinament per la Covid-19. La majoria de concerts han funcionat amb molt d’èxit.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top