Publicitat
Cultura i Espectacles

Al ring, Terrassa i Sabadell

Els historiadors Jordi Serrano i Domènec Ferran s’enfronten en un debat públic amb motiu de la Fira Modernista

Les samarretes de les entitat Pura Ceba i La Xemeneia / LLUÍS FRANCO

[Ander Zurimendi]

El Centre d’Estudis Històrics de Terrassa celebra aquest dissabte un peculiar debat entre les dues cocapitals. Es tracta d’una taula rodona “amb més humor que rigor” –apunten els organitzadors–, sobre els orígens de la rivalitat entre Sabadell i Terrassa. Comptarà amb dos historiadors com a púgils damunt el quadrilàter: Jordi Serrano per la bancada sabadellenca i Domènec Ferran per la terrassenca.

Aquesta trobada s’emmarca en els actes de la Fira Modernista, que Terrassa celebra aquest cap de setmana amb actes d’aforament reduït. El Debat Modernista organitzat pel CEHT tindrà lloc a la Coral dels Amics (carrer del Pantà, 57), a partir de les 12 hores de dissabte (8 de maig).

Els temes a debatre (en clau humorística) tenen com a plat fort els orígens de la rivalitat entre Terrassa i Sabadell, però també es parlarà de Modernisme, d’Esport (“en quin moment ens va agradar més mirar-lo que practicar-lo?”) i d’idiosincràsia gastronòmica: “L’èxit i la derrota al país dels frànkfurts d’inspiració tirolesa”. El debat serà moderat “des d’una neutralitat escrupolosament calculada” per Gemma Garcia, anuncien els organitzadors, qui vigilarà que no es tirin els plats pel cap.

A Sabadell no es coneix cap iniciativa per llogar autobusos, de cara a traslladar-se fins a Terrassa i donar suport a Jordi Serrano. Qui ho faci en vehicle propi, en tot cas, s’haurà d’inscriure prèviament davant la limitació d’aforament per motius Covid.

Pensament terrassenc
S’ha de veure quin serà l’ambient entre les dues aficions, després de la (divertida) polèmica al voltant del llibre publicat per Pura Ceba aquest Sant Jordi. Sota el títol Pensament il·lustrat terrassenc, Pura Ceba editava una boutade “per posar la ment en blanc” (com s’hi han referit algun dels membres), o fins i tot per fer servir com a quadern de notes.

Sigui com sigui, el llibre ha estat rebut com “una genialitat”, a parer d’algunes veus de Sabadell; i com “una rebequeria”, segons altres veus de Terrassa.

Un provocador llibre a Sabadell sobre el “pensament terrassenc”

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Al ring, Terrassa i Sabadell
To Top