Publicitat
Cultura i Espectacles

“Tots som artistes”, iniciativa d’integració entre barris

El projecte artístic Terrassa Street Art celebra la sisena edició

La voluntat d’unir els barris de Terrassa i fomentar la integració de tots els col·lectius a través de l’art és el pilar que sosté Terrassa Street Art, projecte participatiu que estrena aquest any la seva sisena edició. Aquest matí ha tingut lloc la presentació de l’espectacle final “Tots som artistes” a la biblioteca del Districte 2, de la mà dels organitzadors Laia Camps, soprano titulada a l’ESMUC i directora de l’Escola de Música Berna a Barcelona, i Joan Martínez, director musical que a treballat a nombrosos països. Rosa Boladeras, regidora de Cultura, ha introduït la presentació.

Terrassa Street Art va néixer al 2016, i des de llavors ha anat creixent exponencialment, acollint a gent de totes les edats, barris i col·lectius. Aquest any, el tema central de l’espectacle final, que comptarà amb 215 participants, és el Holly, la festa popular de llançament de pintures de colors: “Ens hem inspirat en l’arribada de la primavera i l’imminent fi de la pandèmia, per donar color a l’art i a tots els col·lectius que participen al projecte” ha explicat Laia Camps.

L’espectacle “Tots som artistes” es durà a terme a l’Arxiu Històric de Terrassa i a l’Arxiu Històric del Vallès Occidental, aquest diumenge 20 de juny a les vuit de la tarda. L’expectació entre els terrassencs és tan gran, a més de les limitacions d’aforament, que ja s’han exhaurit les entrades. Per aquest motiu i per tal de que tothom pugui assistir-hi, es celebrarà un model innovador semipresencial, a través de retransmetre l’espectacle en streaming perquè qui no tingui entrada pugui gaudir de l’espectacle des de casa seva.

“L’espectacle és la cirereta del pastís, la conclusió final de tot el procés que hem anat realitzant amb els participants a través de tallers distribuïts per tots els barris de la ciutat” -ha comentat Joan Martínez. L’organització insisteix en el seu caire participatiu i d’integració social, per tal de donar oportunitats de convertir-se en artista a tothom, trencant les barreres de segregació. En aquest sentit, Terrassa Street Art fomenta la idea d’universalitat en l’art: “Volem que la cultura sigui un punt en comú d’experiències. És gratificant veure com gent que mai pensava que podria arribar a ser artista, aprèn a ser-ho gràcies a l’empenta que els donem. El projecte vol trencar amb la imatge d’alta cultura, i arribar així a tothom” ha explicat Martínez.

Aquesta idea de transmissió de cultura passa per totes les vessants artístiques: arts plàstiques, visuals, cant, ball, teatre i la pintura i el graffiti, dues noves incorporacions d’aquest any. Els membres que hi formen part organitzen diversos tallers enfocats en diferents grups d’edat per apropar l’art a totes les generacions i barris, de manera gratuïta. “Incorporar noves vessants artístiques significa representar també més col·lectius. Cada taller que fem i cada persona que hi participa és una peça més del puzle, forma part d’un tot que culmina amb l’espectacle final. Aquest treball individual, sumat a aquesta presència col·lectiva, provoca aquest canvi que busquem a la societat” ha afirmat Laia Camps.

Els participants de l’espectacle s’han pogut retrobar després d’1 any i mig, a causa d’una aturada arran de la pandèmia, per assajar per diumenge. L’espectacle ha estat impulsat pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa amb la direcció de Barcelona Clàssic Concert com a iniciativa d’art comunitari i dinamització cultural al territori.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
“Tots som artistes”, iniciativa d’integració entre barris
To Top