Publicitat
Cultura i Espectacles

Nous versos amb veu de dona

Lucía Nieto publica el seu tercer llibre de poesia

Lucía Nieto / Nebridi Aróztegui
Publicitat

Té el nou llibre a les mans i l’acaricia amb els dits amb delicadesa. El gest és protector, com si tingués por que se l’escapessin els versos que reuneix l’edició. El poemari es diu “En mi bosque de robles” i aplega un conjunt de 69 composicions que parlen des de l’interior. L’autora és Lucía Nieto, de Terrassa. Explica que el llibre és fruit de moments especials en els quals he intentat transmetre l’essència d’un sentiment, d’una impressió, d’un clam de justícia, d’un amor… Tots aquests sentiments vibren amb la seva pròpia energia i emoció”.

El poemari és autoeditat i es pot adquirir a través d’Amazon. És el tercer que escriu. El primer va ser “Bajo la sombra de los abetos” i el segon “Alas de lluvia”. També té versos publicats en l’antologia Gemma d’edicions Els Paisaje i en l’antologia contemporània espanyola de l’editorial Chiado.
Indica que aquest tercer llibre és més intimista que els primers perquè hi ha més reflexió que observació. “En el nou poemari hi ha d’introspecció cap a coses que et commouen molt. Parlen de coses existencials, com la vida i la mort, de l’amor i desamor, i també de les injustícies socials; de la dona que pateix maltractaments, dels infants vulnerables… I és que cada segon de la vida està impregnat de poesia”.

Constància
Nascuda a Terrassa, Lucía Nieto, de 45 anys, va començar a festejar amb la poesia quan era una jove adolescent. “A l’edat de 13 anys ja escrivia versos i una vegada vaig guanyar el concurs de Sant Jordi a l’escola on estudiava que era Joaquima de Vedruna”. Va rebre el premi contenta, però encara ho va estar més quan la professora de literatura li va dir que “no deixes mai d’escriure perquè tenia cert talent creatiu”. I va seguir el consell al peu de la lletra. “Jo sempre he tingut necessitat d’expressar el que sento perquè, a més, és terapèutic, però si algú t’anima et sents més segura”.

La Lucía va preservar en la seva passió i omplia llibretes i llibretes de poemes. “No m’havia plantejat mai publicar res, però un dia em vaig decidir a fer un primer en autoedició, i ja va venir el segon i el tercer d’ara”. I ja està preparant un quart poemari per l’estiu de 2022, així com algun relat per estrenar-se en prosa.

Autodidacta
Es defineix com a autodidacta i s’identifica amb la poesia dels clàssics com Mario Benedetti, García Lorca, Pablo Neruda i Antonio Machado. I ara mateix suma a les grans veus literàries la del professor César Ortiz Albadelejo, de Múrcia, més conegut com a César Poetry, que s’ha posicionat com un dels escriptors d’ara amb molt d’èxit, amb molts lectors i seguidors per la manera que té d’expressar les vivències des d’una mirada molt juvenil. A més, César Poetry està molt en contacte als mitjans de comunicació (ràdio sobretot) i a les xarxes socials (Instagram).

Lucía Nieto, que és comercial, també compagina la seva feina més personal amb altres activitats com és escriure en revistes. Ha col·laborat en les publicacions electròniques “La Oruga Azul”, “Azahar”; i a l’emissora de ràdio en línia Top Florida. També ha participat en programes de ràdio i televisió, i d’aquests recorda especialment “El club de poetes desconeguts” de TV3 que comptava amb la cantant Núria Feliu. Així mateix ha col·laborat en muntatges col·lectius. Un d’aquests va ser l’exposició de fotos i poemes “Miradas” de Badalona de la Fundació Comparte.

Publicitat
Nous versos amb veu de dona
To Top