Publicitat
Cultura i Espectacles

Maria Barbal presenta nou llibre a Terrassa

La reconeguda escriptora de “Pedra de Tartera” ha visitat avui la Casa Alegre de Sagrera

L'escriptora Maria Barbal i la regidora de Presidència Jennifer Ramírez a la Casa Alegre de Sagrera / Lluís Clotet

L’escriptora de llarga trajectòria, professora i guanyadora enguany del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Maria Barbal, ha visitat avui la Casa Alegre de Sagrera de Terrassa per parlar sobre el seu llibre més recent, «L’amic escocès» en el marc d’una de les trobades mensuals del Club de Lectura de la Casa del Llibre.

L’última obra de l’escriptora s’emmarca als anys de la Segona República, la Guerra Civil i la postguerra, recurrents en la trajectòria literària de l’autora. La història d’en Benet, protagonista, ens acompanya al llarg de la novel·la amb el seu relat vital: infantesa, joventut i període durant la Guerra Civil, on experimenta una relació puntual però intensa amb en George, amic escocès que es explica una part de l’escrit des del seu punt de vista. El llibre explora l’amistat, l’amor i la crueltat de la guerra, així com el sentiment de pertinença i d’arrelar-se a una terra.

L’acte a la Casa Alegre ha coincidit amb el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República, per la qual cosa una exposició fotogràfica n’ha adornat el pati i ha acompanyat les paraules de Maria Barbal, juntament amb les melodies del nou disc “Estació del Nord”, del músic terrassenc Roger Felez, en un maridatge entre música, fotografia i debat.

La sessió s’havia anat posposant per la pandèmia, però finalment els socis del Club de Lectura de la Casa del Llibre s’han pogut retrobar per gaudir de l’esdeveniment i de la presència de la reconeguda escriptora. La regidora de Presidència, Jennifer Ramírez, també ha estat present a l’acte i ha manifestat la satisfacció de poder celebrar reunions culturals i socials un altre cop.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Maria Barbal presenta nou llibre a Terrassa
To Top