Publicitat
Cultura i Espectacles

Nova escola dedicada a la literatura

Ofereix cursos d’escriptura de narrativa, poesia i dramatúrgia

Un moment de la presentació de l'escola d'escriptura als Amics de les Arts /Nebridi Aróztegui

La sala d’actes d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals ha estat escenari, avui, dimarts, de la presentació de la nova Escola de Literatura de Terrassa, un espai per aprendre a escriure en narrativa, poesia i dramatúrgia, i també a llegir. La nova escola té la seu a Amics de les Arts perquè de fet aquesta entitat ja té tradició en aquest àmbit i és una referència a la ciutat. Fa cursos i tallers d’escriptura i lectura i durant uns anys va tenir l’Aula de Lletres, amb l’escriptora Mercè Company, de Barcelona.

El programa de la nova escola ja ha arrencat amb dos cursos d’escriptura de narrativa, a càrrec de Toritaka Tokumei, i de poesia, amb Josep Lluís Badal i hi haurà un tercer de dramatúrgia, amb Marcel Clement, que s’iniciarà el 10 de gener. Pel que fa a seminaris n’han finalitzat dos; un sobre ciència-ficció, filosofia i cine i una altra sobre els monstres literaris i hi ha un tercer sobre llegir poesia amb Jaume Aulet que farà la primera classe el dia 22 de febrer de 2022.

La presentació va reunir a Jordi Fernández, coordinador de l’escola, i a la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, així com a dos dels seus professors, Jaume Aulet i Marcel Clement, i una alumna, Carol Priego. Durant l’acte, Fernández va recordar la feina feta i va destacar que “el projecte que iniciem ara és molt més ambiciós perquè és més ampli i divers i de més durada”.

Per la seva banda, la regidora va felicitar la iniciativa. “És una escola que neix amb la voluntat de ser una estructura sòlida, amb identitat i amb projecció de futur. És per això que nosaltres li donem tot el suport i ajudem a la difusió”. Boladeras va explicar també que han signat un conveni amb l’Ajuntament a través del qual han fet una aportació de set mil euros. L’acord ha inclòs una extensió als districtes, amb un programa de xerrades i tallers sobre literatura creativa per a alumnes de secundària i usuaris d’esplais.

Publicitat
Nova escola dedicada a la literatura
To Top