Publicitat
Cultura i Espectacles

Òmnium convoca els Premis literaris

Hi ha sis premis en gèneres literaris diferents

Lliurament de premis literaris en l'edició anterior

La creació literària necessita temps i els promotors de premis literaris, com Òmnium, obren les convocatòries gairebé després de lliurar els guardons de l’última edició. Òmnium és l’entitat de Terrassa que impulsa els Premis de la Nit del Misteri, una cita que aplega reconeixements en sis gèneres. El més rellevant és el Premi de novel·la Ferran Canyameres, que és el premi de novel·la d’intriga més antic del país en la seva categoria i amb la dotació més alta.

La iniciativa literària d’Òmnium Cultural Terrassa va començar amb el premi en homenatge a l’il·lustre escriptor terrassenc Ferran Canyameres. Després, a partir del 1990, se li va sumar el Premi de narracions curtes amb el mateix nom. Actualment, inclou els premis Maria Rovira i Montserrat Oller de narracions curtes per alumnes de secundària i postobligatòria, i primària, respectivament; així com el Premi de poesia Enric Gall i el Premi de teatre Àngels Poch.

Aquest últim és el més recent. Es va impulsar l’any 2020 en homenatge a la gran actriu de la ciutat i al mateix temps per estimular l’escriptura dramàtica i l’escena en general. Cal recordar que Àngels Poch va ser una de les impulsores dels grups de teatre a Terrassa i va estar molt vinculada a l’antic Centre Dramàtic del Vallès, que era un organisme de producció i exhibició teatral amb el Teatre Alegria com espai de referència.

Òmnium ha fixat el període de lliurament dels originals. En el cas del Premi de novel·la Ferran Canyameres serà el dia 31 de març de 2022 a les 19 hores. Per la resta de les categories, l’admissió d’originals es clourà el 30 d’abril de 2022 a les 19 hores. L’atorgament i el lliurament dels premis de la Nit del Misteri es fa coincidir amb el solstici d’estiu i es produeix durant un acte literari que l’any 2020 tindrà lloc el 28 de juny al Teatre Principal.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Òmnium convoca els Premis literaris
To Top