Publicitat
Cultura i Espectacles

Un espectacle local va de viatge

Farrés Brothers presenta “El cau del Tabalet” a Capellades

Una escena de l'obra destinada a públic familiar

La companyia Farrés Brothers és un nom reconegut dins del teatre infantil i familiar. En la seva fundació hi ha segell terrassenc a través Jordi Palet, un creador polifacètic perquè combina les tasques de dramaturg, director i actor. Palet és el director de l’espectacle “El cau del Tabalet” que està de gira i els dies 21 i 22 de gener es presentarà en un espai singular, el Museu Molí Paperer de Capellades, que està dins la xarxa del patrimoni industrial de la Generalitat com el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya de Terrassa.

El nou espectacle de la companyia té el seu punt de partida en el conte del pioner naturalista Ernest Thompson Seton que va escriure a principis del segle XX. El relat explica la història d’un conill que es queda sol al seu cau, perquè la seva mare hi ha sortit a buscar menjar. Durant l’espera, van passant animals que des de fora, volen jugar amb ell, però mai es decideix. Fins que sent un soroll que desconeix, i que l’atrau fins al punt de no poder resistir les ganes de sortir. El soroll és xiular d’una serp, que ataca al petit. Aleshores arriba la mare i fa fora la serp.

Espai escènic
L’obra és una creació dels germans Jordi i Pep Farrés i del mateix Jordi Palet i la interpretació està a càrrec dels dos primers. Per la posada en escena, la companyia ha ideat un espai que és al mateix temps contingut i continent, lloc de representació i lloc de l’espectador, escenari i platea, cau de conill i pantalla de projecció. Aquesta és una línia de treball d’investigació que van encetar a l’espectacle “Tripula” i que tant èxit va tenir.

Jordi Palet va estrenar fa poc a casa. Va ser el novembre, amb “Murmut” i Antoni Ubach. L’obra es va representar al Teatre Alegria. “Murmut” presenta a dos personatges es troben en un escenari i es fan preguntes sobre la importància que tenen els objectes. L’obra va sorgir en el confinament més dur de la pandèmia.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un espectacle local va de viatge
To Top