Publicitat
Cultura i Espectacles

Un espectacle local va de viatge

Farrés Brothers presenta “El cau del Tabalet” a Capellades

Una escena de l'obra destinada a públic familiar

La companyia Farrés Brothers és un nom reconegut dins del teatre infantil i familiar. En la seva fundació hi ha segell terrassenc a través Jordi Palet, un creador polifacètic perquè combina les tasques de dramaturg, director i actor. Palet és el director de l’espectacle “El cau del Tabalet” que està de gira i els dies 21 i 22 de gener es presentarà en un espai singular, el Museu Molí Paperer de Capellades, que està dins la xarxa del patrimoni industrial de la Generalitat com el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya de Terrassa.

El nou espectacle de la companyia té el seu punt de partida en el conte del pioner naturalista Ernest Thompson Seton que va escriure a principis del segle XX. El relat explica la història d’un conill que es queda sol al seu cau, perquè la seva mare hi ha sortit a buscar menjar. Durant l’espera, van passant animals que des de fora, volen jugar amb ell, però mai es decideix. Fins que sent un soroll que desconeix, i que l’atrau fins al punt de no poder resistir les ganes de sortir. El soroll és xiular d’una serp, que ataca al petit. Aleshores arriba la mare i fa fora la serp.

Espai escènic
L’obra és una creació dels germans Jordi i Pep Farrés i del mateix Jordi Palet i la interpretació està a càrrec dels dos primers. Per la posada en escena, la companyia ha ideat un espai que és al mateix temps contingut i continent, lloc de representació i lloc de l’espectador, escenari i platea, cau de conill i pantalla de projecció. Aquesta és una línia de treball d’investigació que van encetar a l’espectacle “Tripula” i que tant èxit va tenir.

Jordi Palet va estrenar fa poc a casa. Va ser el novembre, amb “Murmut” i Antoni Ubach. L’obra es va representar al Teatre Alegria. “Murmut” presenta a dos personatges es troben en un escenari i es fan preguntes sobre la importància que tenen els objectes. L’obra va sorgir en el confinament més dur de la pandèmia.

Publicitat
Un espectacle local va de viatge
To Top