Publicitat
Cultura i Espectacles

La revista Merlet recorda la figura del pintor Carlos Baca-Flor

El Museu de Terrassa publica un nou número de la revista digital

Autoretrat de Carlos Baca Flor

El Museu de Terrassa ha publicat en digital un nou número de Merlet. En la nova entrega destaca la monografia del llegat de Carlos Baca-Flor que l’octubre de 1979 va entrar a formar part del fons del museu. Baca Flor (1864 o 1869-1941) va ser un artista plàstic peruà que, en els seus anys de maduresa artística al llarg de les primeres dècades del segle XX, es va consagrar a escala internacional com un dels millors retratistes del món i va comptar entre la seva clientela amb personatges provinents de les més altes esferes econòmiques i governamentals novaiorqueses.

Per coincidències i relacions d’amistat, part del llegat de l’artista va ser donat al Museu de Terrassa sense condicions. La col·lecció està integrada per 60 pintures de diferents formats, 32 quadres, que componen dibuixos, notes, apunts, aquarel·les i aiguatintes; 12 esbossos escultòrics d’un projecte de monument al general Sanmartín i Atahualpa a Sud-Amèrica, en terracota; una màscara i una mà del mateix mestre, i un bust en bronze, retrat del mateix mestre de l’escultor català Miquel Blay. La informació és d’Ester Gallegos, historiadora de l’art.

En aquesta edició, la número 57, també hi ha una monografia sobre l’artista egarenc Josep Salla i Closa de la historiadora Anna Fernández, així com una entrevista a Carles Sánchez, historiador de l’art i coordinador de l’Any Becket, a més de fer referència a les restauracions i donacions i préstecs, entre altres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La revista Merlet recorda la figura del pintor Carlos Baca-Flor
To Top