Publicitat
Cultura i Espectacles

Terrassa acollirà la primera edició del festival Límbic, d’Òmnium Cultural

El festival de creació contemporània omplirà espais emblemàtics de la nostra ciutat el 27 i 28 de maig, com la Plaça Vella, el Parc de Vallparadís i la plaça Vapor Ventalló

Xavier Antich, d'Òmnium Cultural, Mireia Calafell, de La Sullivan, i Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, a la roda de premsa a Barcelona

Neix a Terrassa el primer festival de creació contemporània “Límbic”, impulsat per Òmnium Cultural i sota la direcció artística de la productora cultural La Sullivan. La primera edició del festival, de caràcter itinerant, innovador, gratuït, multidisciplinari i en català, aterrarà a la nostra ciutat els dies 27 i 28 de maig amb més de 50 propostes culturals. Durant els dos dies, els carrers, places i parcs de la nostra ciutat viuran amb música, electrònica, dansa, circ, humor, poesia, performance, teatre, cultura popular, grafit, i xarxes socials, entre d’altres propostes.

Divendres 27, els escenaris estaran repartits per tot el centre de la ciutat, ocupant espais emblemàtics com la plaça Vella, el Vapor Ventalló o la Torre del Palau, entre molts d’altres. Dissabte 28, tota l’activitat es trasllada al Parc de Vallparadís. En total, una quinzena d’escenaris amb activitats i espectacles simultanis.

La iniciativa s’ha presentat aquest dimarts en una roda de premsa a la sala Dau al Sec Arts Escèniques de Barcelona, amb la presència del president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, Mireia Calafell, membre de La Sullivan, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, entre d’altres personalitats polítiques i culturals. “El Límbic pretén portar al carrer i de manera gratuïta la vitalitat de la creació en català, perquè el futur serà cultural o no serà”, ha manifestat Antich. El festival vol acostar-se a tots els públics, però està enfocat especialment cap a públic jove.

Davant el seu caràcter itinerant, el festival recorrerà cada any un municipi diferent de Catalunya, ja que, tal i com ha matisat Antich, “Des d’Òmnium Cultural volem descentralitzar la cultura i apropar-la a tots els racons del país”. El cartell de cada any, però, el definiran els propis artistes de cada municipi. Enguany, l’organtizació ha convidat als artistes i creadors culturals terrassencs a participar al festival i encetar així la Cartografia Límbic, un arxiu online que creixerà amb cada edició i que, amb els anys, construirà el mapa dels artistes que fan de la cultura catalana un lloc de trobada, d’expansió, de coneixement.

La programació compta amb propostes i recomanacions d’altres festivals i agents culturals del territori com el Festival Eufònic, TNT Terrassa Noves Tendències, Fira de Tàrrega, CCCB, Festival Sismògraf, Berdache Gender Art Festival, Errant Itineraris d’Art i Pensament, entre molts d’altres. Entre les entitats que hi col·laboren enguany destaquen El Corralito. Comunitat de creació artística a Terrassa, Tub d’Assaig 7,70. Associació de circ, la Casa de la música de Terrassa, Terrassa Walls. Dinamització de l’art urbà, la Llibreria Synusia, Minyons de Terrassa i el Premi de Poesia Marta Pessarrodona del Festival Elixir.

A la roda de premsa, Ballart ha agraït l’aposta per Terrassa com a primera ciutat on farà parada el Límbic, i s’ha mostrat convençut que “el pòsit quedarà per molts anys, perquè l’esperit del festival és deixar petjada i arrelar a la ciutat”. També s’ha pogut veure un tast de les propostes que es veuran al Límbic 2022, com la dansa del ballarí i coreògraf Miquel Barcelona i la música del sabadellenc Ven’nus.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top