Publicitat
Cultura i Espectacles

Litus presenta el nou àlbum “Chadanaca”

El nou treball compta amb la col·laboració dels terrassencs Brossa Quartet

Litus publica nou àlbum i fa gira de presentació

Aquest dimecres, 20 d’abril, el cantant terrassenc Litus pujarà novament  a l’escenari de Luz de Gas de Barcelona. Aquest cop ho farà a la sala gran del local per desgranar les cançons del seu darrer treball, “Chadanaca o el gozo aterrador de bailar al borde del tejado ” (U98 Music, 2022) que ja han vist en directe ciutats com Vigo, Madrid, Sevilla i Granada.

El concert s’emmarca dins una nova edició del Guitar BCN Festival 2022 que compta amb un cartell de figures extraordinàries com Pat Metheny, José Mercé, Miguel Poveda o Andrea Motis, entre d’altres. I després de Barcelona, passarà per Bilbao, Salamanca, Valladolid, Alcant, Cartagena, València i Múrcia.

“Chadanaca” és un terme bengalí que convida a gaudir del moment sabent que un mal pas ho pot engegar tot a rodar. Atrapat en aquesta metàfora encunyada per l’escriptor Juan Gómez Jurado, un Litus en estat de gràcia publica el disc més lluminós, directe i estimulant del seu nou catàleg.

Musicalment, al nou àlbum  respira pop. “El pop sempre ha format part del meu lenguatge. Els Beatles sempre han estat molt presents però fins i tot en la cançó més alegre dels Beatles notes que a fora, està plovent. És la típica cançó anglesa. Però també hi ha els Eagles, els Beach Boys, Billy Joel o Carole King…“, ha explicat Litus.  Aquest setè treball compta amb la col·laboració dels Brossa Quartet de Corda, de Terrassa, i El Kanka.

Coincidint, amb la sortida del disc, la plataforma Filmin ha estrenat un documental dedicat a la figura del cantant que porta per títol “La historia de un cantante de pub”. El curtmetratge està dirigit pel jove director Òscar Vilanova i se centra en els darrers anys de trajectòria artística.

Cantant, guitarrista, pianista i actor, els darrers anys Litus ha format part de la banda del programa televisiu Late Motiv d’Andreu Buenafuente, una activitat que ha compaginat amb la participació com a actor en diverses obres de teatre musical i amb la seva carrera professional com a compositor, acumulant fins a set treballs com a líder. 

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Litus presenta el nou àlbum “Chadanaca”
To Top