Publicitat
Cultura i Espectacles

Raquel Gámez Serrano és la guanyadora de XXXI Premi Ferran Canyameres de novel·la

L’acte de lliurament del premis de la Nit del Misteri va tenir lloc al Teatre Principal

D'esquerra a dreta, Anna Carol, Raquel Gámez i Xavier Antich durant el lliurament del premi / Alberto Tallón

Com cada any des del 1994, quan arriba el solstici d’estiu se celebra a Terrassa la Nit del Misteri, l’entrega dels premis literaris organitzats per Òmnium Terrassa i en els quals s’entreguen un total de 6 premis.

El premi principal, el Ferran Canyameres de novel·la, que enguany arriba a la seva 31a edició, se l’ha endut Raquel Gámez Serrano, de Creixell, amb l’obra “Malabèstia”. El premi Ferran Canyameres és el premi de novel·la d’intriga més antic del país en el seu gènere i amb la dotació més alta, de 5,500 €, juntament amb la publicació del llibre gràcies al suport de Pagès Editors.

El gironí Ferran Joanmiquel Pla ha sigut premiat amb el II premi de teatre Àngels Poch, amb l’obra “Samurai”, que serà editada gràcies al patrocini de la família Poch.

El premi Ferran Canyameres de narracions curtes, en la seva 34a edició, s’ha atorgat a Joan Biscarri Gassió, de Balaguer, per l’obra “La cambra fosca”.

Amb la voluntat d’acostar aquest gènere als més joves, en la Nit del Misteri també es lliuren dos guardons adreçats als escolars: el Premi Maria Rovira -28a edició- i el Premi M. Montserrat Oller – 21a edició-, dirigit als alumnes d’ensenyament secundari i postobligatori, i als de cicle superior de Primària, respectivament.

El 28è premi Maria Rovira de narracions curtes per a alumnes d’ensenyament secundari ha recaigut en la categoria de 1r i 2n d’ESO a Angy González González de l’Institut El Cairat d’Esparreguera per l’obra “Punt i final”. En la categoria de 3r i 4t d’ESO el premi ha estat per Maria Garcia Sarrión, de l’Escola Andersen de Terrassa, per l’obra “Futur”. En aquesta categoria s’ha atorgat també un accèssit per a Gisela Campos Cazorla de l’Escola Vedruna de Ripoll per la narració “Infern eclesiàstic”. I el premi per a la categoria de batxillerat i CFGM se l’ha endut Aina Montes Antonell de l’institut Castellar per l’obra “L’estela del bandoler”.

Pel que fa al 21è premi M. Montserrat Oller de narracions curtes per a alumnes de 5è i 6è de Primària, el premi al nivell de 5è ha estat per Íngrid Soler Ventayol de l’escola Montcau – La Mola de Matadepera per l’obra “La Jana i la guardiola màgica” i el premi al nivell de 6è se l’ha endut Ariadna Vega Serra de l’Escola Tecnos de Terrassa per l’obra “Sense sortida”.

Apart del gènere policíac, durant la Nit del Misteri des de l’any 2003, s’entrega també el premi de poesia Enric Gall, que promou l’exaltació dels valors ciutadans com el civisme, la convivència i els bons costums. En la seva 18a edició, l’ha guanyat Salvador Obiols Gómez, de Viladecans, amb el poema “Cor codolenc”.

Finalment, des del 2017 i amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa també entreguem el premi d’il·lustració al disseny de la portada del llibre recull de les obres premiades a la Nit del Misteri i que enguany s’ha emportat Laura Sabaté Devesa.

Pel que fa a la participació, del premi Ferran Canyameres de novel·la s’han recollit 26 obres, mentre
que del premi Ferran Canyameres de narracions curtes se n’ha arribat a 61. El premi de Teatre Àngels Poch ha rebut 58 obres i el premi de Poesia Enric Gall 31.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top