Publicitat
Cultura i Espectacles

Homenatge a les víctimes de l’Holocaust a escena

D’Aquí i Allà representa “Innocència”, un obra de text i dansa

Una escena de l'obra que representa que es representarà al Teatre Alegria / Rosa Pastor

El cicle Fem Estiu proposa per aquest diumengeInnocència”, una obra de la companyia terrassenca D’Aquí i Allà amb text de Marc Vallejo i coreografies de Xavier Bagà. L’espectacle vol ser una petita mostra dels diferents grups socials que van patir les atrocitats de la II Guerra Mundial. Sovint, pensem que el col·lectiu més castigat va ser la comunitat jueva, és cert, però no van ser els únics.

La companyia diu que el text és un desnuar-se fins a l’interior de cada personatge, mostrant així el costat més humà de tots nosaltres. És una invitació a la reflexió, en pensar que tots som diferents i que la diferència és castigada. L’obra s’estructura en cinc monòlegs, amb els seus retrobaments ballats, que seran la clau per assossegar l’esperit. En aquest sentit, la dansa posterior a cada un dels relats ens transporta a aquella felicitat preuada, aquella pau interior necessària per viatjar. La peça final, inspirada en les coreografies de la Pina Bausch, és un retrobament de tots en la felicitat.

El principal objectiu dels autors és convidar a pensar sobre el fet que el camí de l’odi no porta enlloc. La música és tota de J. S. Bach, excepte el “Hatikva” (traducció hebrea) i “Non, je ne regrette rient” de l’Edith Piaf. Tot plegat vol ser un homenatge a les víctimes de l’Holocaust i als seus familiars, i així també a totes aquelles persones que van humanitzar aquell infern.

L’obra compta un elenc artístic format per Bet Garrigó, Teresa Casals, Teresa Agustí, David Gracia, Marc Vallejo, Marc Muñoz, Manel Jiménez, Àngels Vilaplana, Dominique Buckman, Francesco Coccia, Júlia Falguera, Laia Falguera, Èric Fernández, Marina Ramis, Marta Brufau, Montse Domper, Alícia Pasqual, Núria Bonet, Robert Rué i Lluís Calduch.

Més propostes

Aquesta obra serà la segona que es presenta aquest cap de setmana del cicle Fem Estiu. La primera, que tindrà lloc avui dissabte també al Teatre Alegria, és l’estrena de “Pálpitos”, de la companyia Fuse by Messcellany i estat creat i dirigit per Helena Córdoba.

És un espectacle de dansa i multimèdia que gira entorn del concepte de la capacitat cognitiva i intuïció femenines, la seva acceptació social i com treballar aquesta sensibilitat per integrar-la com una part més del mateix ésser. Aquesta és la segona producció de Fuse i es presenta com a obra de mig format que fa servir noves tecnologies i eines de l’art multimèdia a través de la tecnologia LED (llums, elements de vestuari i so) i del “body mapping”, una projecció sobre cos.

“Pálpitos” té com a protagonistes a quatre dones, Dharma, Darsha, Arya i Naya de procedències, creences i amb experiències diferents, convergeixen en un moment del temps i senten una connexió intensa i inusual. A través d’aquestes energies i sensibilitats, que exploren el camí de l’apoderament per ser independents. La directora i ballarina de la companyia, Helena Córdoba, té formació superior en enginyeria multimèdia i també en dansa contemporània.

Tallers i visites al patrimoni

El Fem Estiu proposa una visita a la Torre del Palau

Durant el mes d’agost que encetem, el Fem Estiu acull diferents propostes. Hi ha un taller de dansa hip-hop per a joves al pati de l’escola Josep Ventalló (del 8 al 15 d’agost) i un altre de construcció d’un mosaic romà pels menuts (31 d’agost). També hi hauran “Històries de ratolins” pels infants a les biblioteques de districte amb el narrador de contes Toni Massagué i Casals. A banda, es mantenen les visites al patrimoni: vila medieval i Torre del Palau (11 d’agost), l’arquitectura de Muncunill (14 d’agost), Vallparadís (24 d’agost) i miradors de la ciutat (27 d’agost)

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Homenatge a les víctimes de l’Holocaust a escena
To Top