Publicitat
Cultura i Espectacles

Com es fa un guió de cinema?

El curs es farà de setembre a desembre i compta amb el guionista Luis Ortubia

Un fragment del curt premiat "La caída del vencejo" de Luis Ortubia i Gonzalo Quincoces

L’Escola de Literatura, vinculada i amb seu als Amics de les Arts i Joventuts Musicals, organitza un curs de guió cinematogràfic, que començarà el 22 de setembre i acabarà el 29 de desembre. Seran 14 sessions que tindran lloc els dijous de 19 hores a 22 hores. El curs serà impartit per Luis Ortubia, graduat en Cinema i Audiovisuals a l’Escac i màster en guió per la mateixa escola de Terrassa.

El programa abastarà les temàtiques següents: fonaments de la narrativa clàssica, fonament i forma del guió; estructura de la narrativa i anàlisi d’obres pel que a l’estructura de la narrativa clàssica; gènere i arquetips; desenvolupament de curtmetratge; nocions de com dur a terme un projecte de guió, inici del desenvolupament d’una pel·lícula, i elaboració d’un dossier de venda.

Luis Ortubia (Terrassa, 1992) és l’autor del curtmetratge “La caída del vencejo”, produït per Escac Films, que ha guanyat els premis Queer Palm Cannes i el Premi Avisual Pro Mecal. El curt també va ser nominat a Cinéfondation Cannes i candidat al Premi Goya en la seva categoria. La història té com a protagonista a Kepa, un jove de classe obrera que quan decideix abandonar Bilbao, esclata una gran protesta pel tancament de les drassanes. Ortubia també és guionista d’“El pantano” (Escac Films) i “Verde que te quiero verde” (Play Time movies), i d’“Obra maestra, historias de autoengaño” (Escac Films).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Com es fa un guió de cinema?
To Top