Publicitat
Cultura i Espectacles

Avis amb esperit rebel

La comèdia musical “Forever young” es representarà el diumenge

Una escena de la divertida obra que parla de la vellesa

Cal reconèixer que el Tricicle (Carles Sans, Joan Gràcia i Paco Mir) dominen com pocs el món de l’espectacle. En el vessant de companyia ho hem comprovat durant molts anys i també com a directors i productors. En el darrer àmbit, el Tricicle és i ha estat una empresa amb molts encerts comprant els drets d’espectacles que triomfen a les cartelleres d’arreu. Un d’ells és “Forever young” que es podrà veure el diumenge, en una sola funció, a La Factoria Cultural (LaFACT) a les 18 hores.

És una comèdia protagonitzada per sis joves actors que ens explicaran que, quan siguin grans, volen viure en una residència per a artistes retirats. El grup té una mirada optimista sobre la vellesa. La somnia activa, dinàmica i alegre. I rebutja el concepte de vell com a sinònim d’una persona de la tercera edat que queda apartada de la vida social i del seu entorn, com si fos una nosa.

La comèdia, que vol ser un cant a la vida, està interpretada per col·laboradors habituals de la companyia com són la gran i polifacètica Mercè Martínez, Irene Jodar o Marc García. També hi participen Rai Borrell, Llorenç González, Marc Pujol i Llúcia Torres. Són actors joves que sortiran caracteritzats i vestits de vells perquè l’espectacle exigeix molta energia.

Els sis protagonistes han superat una carrera gairebé centenària en el món artístic. Agafen el rol d’una parella d’artistes urbans, el compositor de l’himne del Barça del 2024, una activista que va guanyar el Festival d’Eurovisió del 2035, un músic de la banda de comiat de Miguel Ríos i un artista de La Fura dels Baus. Els avis i àvies residents tenen a una infermera de referència que és enginyeria aeronàutica i no s’acaba d’adaptar a la feina. Aquest personatge recau en l’exitosa actriu de musical Mercè Martínez.

La comèdia de centenaris que aposten pel “carpe diem” compte amb un llarg recorregut. Fa més d’una dècada que el trio d’actors va descobrir el musical “Forever young”a Oslo i van quedar tan fascinats que van signar el contracte per representar-lo aquí. La primera estrena va ser l’any 2011 a Madrid, al Teatre Gran Via, i va girar durant dos anys per l’Estat espanyol i a l’estranger (Argentina, França, Mèxic i el Perú). Tot plegat va sumar més de 500 funcions i més de 200.000 espectadors.

La bona rebuda va fer que el Tricicle es plantegés fer la versió catalana de l’obra. L’estrena a Catalunya va ser el març d’aquest any al Teatre Poliorama de Barcelona i ara està de gira. Les funcions també han despertat una gran expectativa. La crítica ha dit que es tracta d’un espectacle tendre, sense ratllar mai el cursi, divertit sense caure en el mal gust, intel·ligent però a públics de qualsevol edat.

La comèdia mostrarà uns avis i àvies d’esperit rebel que surt per deixar constància que no han abandonat el que sempre han estat, uns músics rockers. El públic riu, gaudeix i entona els temes que formen part d’aquest musical que té el mateix nom del tema de la banda de pop alemanya Alphaville i que va estrenar l’any 1984.

El vídeo de la cançó mostra el grup tocant en un dels passadissos d’un sanatori a Surrey d’Anglaterra. En el mateix, surten persones, ancians i nens, vestits amb parracs, per mirar la banda i després passen un portal que simbòlicament és el paradís. Altres temes que sonen són”I love rock’n roll”, “I got you babe”, “Stairway to heaven” i “I will survive”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Avis amb esperit rebel
To Top