Publicitat
Cultura i Espectacles

El grup Flamencologia celebra la seva primera dècada

Després de deu anys, el grup està format per 95 socis i ja es considera plenament “una entitat de Terrassa”

La Penya Flamenca Flamencologia Terrassa arriba a la dècada d’edat i, per celebrar-ho, ha presentat una programació especial. Els tres espectacles se celebraran els propers 24, 26 i 27 de novembre a la ciutat i tenen com a objectiu seguir el lema de l’entitat, “la universalitat, la difusió, el gaudi i l’estudi del flamenc”.

La programació ha estat presentada per Pedro Limón, president de Flamencologia i Rosa Boladeras, regidora de cultura de l’Ajuntament de Terrassa. Limón han celebrat que es tracta de “dos cartellassos” i la regidora ha agraït a l’organització “la feina que fan per la ciutat cada dia”.

Una nova edició de “Flamenco al carrer”, un format predilecte de l’organització amb actuacions al raval de Montserrat, donarà el tret de sortida a les celebracions el dijous 24 de novembre, amb el propòsit d'”apropar el flamenc a la gent que passeja pel centre de la ciutat”, com ha assenyalat el president de la Penya.

Al Teatre Principal se celebrarà l’espectacle del dissabte 26 a les 20 hores. Els espectadors podran gaudir d’artistes com Bego SalazarJerónimo Maya, José de los Camarones y Justo Fernández, entre altres. L’espectacle del diumenge 27, en canvi, es durà a terme a l’Auditori a les 18:30 hores, amb actuacions de Rafael de Utrera, Gaspar de Holanda, Miranda Fernández y Francisco Hidalgo.

L’actuació de Gaspar de Holanda al Festival de Flamenc de la ciutat és una de les que va tenir molt èxit, per la qual cosa l’associació ha volgut tornar a comptar amb ell. Flamencología considera les actuacions són una bona oportunitat per veure “flamenc de molta qualitat a la nostra ciutat”. Els espectacles del cap de setmana tenen un cost de 10 euros per persona i espectacle, amb l’opció de tenir un abonament de 17 euros per tot el cap de setmana. Les entrades es poden adquirir a través d’entrapolis.

Aquest cap de setmana, continua la programació habitual de Flamencologia amb el matinal flamenc que celebren cada diumenge de 12:30 a 14 hores. Aquest diumenge 20 passaran per al seu del grup artistes com la bailaora Eli FukuharaLuís el Chico y Justo Fernández, que també formen part del cartell d’artistes que celebraran l’aniversari de l’agrupació.

Limón considera que la programació constant no és cap impediment per l’èxit del flamenc a la ciutat, tenint en compte que el Festival de Flamenco d’enguany va ser “tot un èxit”. “La gent de la ciutat no havia estat mai tan a prop del flamenc, ara tornaran a tenir un espectacle de gran qualitat”, assegura. Boladeras, per la seva part, creu que a Terrassa el flamenc “no es coneix prou”. Després de deu anys de recorregut, Flamencologia és una Penya formada per 95 socis. Pedro Limón valora especialment que “un 85% dels membres són de la ciutat”, pel que ja es consideren plenament “una entitat de Terrassa”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top