Publicitat
Cultura i Espectacles

Nou museu secció per al MNACTEC

El centre amb seu a Terrassa incorpora el Museu Hidroelèctric de Capdella a la seva xarxa

El Museu Hidroelèctric de Capdella està a la Torre de Capdella

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), amb seu a Terrassa, incorpora el Museu Hidroelèctric de Capdella, situat a la Torre de Capdella (Pallars Jussà), com a nova secció. El Govern de la Generalitat ha aprovat la declaració, a proposta de la consellera de Cultura.

La declaració com a secció del MNACTEC comporta que aquest s’encarregui de la coordinació expositiva, documental i difusora; l’ajut econòmic per a despeses de funcionament; l’assessorament tècnic i organitzatiu; el foment i el suport en l’activitat de restauració, i el suport per a la documentació i la difusió del patrimoni museístic.

La declaració és la culminació i el reconeixement del treball dut a terme pel Museu Hidroelèctric de Capdella dins de l’organització museística del Sistema Territorial del MNACTEC, com a referent nacional en la temàtica de la indústria, la tecnologia i els avenços científics relacionats amb l’electricitat i l’obtenció d’energia a través de la hidroelectricitat.

Amb la declaració com a museu secció del MNACTEC es reconeix la tasca del Museu Hidroelèctric de Capdella com a referent cultural i de gestió patrimonial en el seu territori i en el conjunt museístic i patrimonial de Catalunya.

Amb aquesta declaració, el MNACTEC compta ja amb set museus secció: el Museu Molí Paperer de Capellades, el Museu de la Pell d’Igualada, el Museu del Suro de Catalunya (Palafrugell), el Museu de les Mines de Cercs, l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries, el Museu del Ter (Manlleu) i el Museu Hidroelèctric de Capdella.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top