Publicitat
Esports

Aires egarencs per l’Al Sadd

Xavi Hernández ha començat aquesta setmana la seva carrera com a entrenador de futbol. Ho ha fet com a màxim responsable de l’Al Sadd de Qatar, l’equip on fa poques setmanes es va retirar com a futbolista en actiu i amb qui va guanyar la Lliga. Amb una vitrina farcida de títols de tota mena, Xavi seu a les banquetes per primer cop amb la intenció futura d’arribar al Camp Nou on tothom l’espera com una de les grans esperances de futur del FC Barcelona.

Però el seu present s’ha començat a escriure a Catalunya, on la primera plantilla de l’Al Sadd fa la seva estada de pretemporada en terres de La Garrotxa. Xavi ha començat a construir el seu primer projecte com a entrenador amb humilitat i rodejat de tècnics propers en els quals ha dipositat tota la seva confiança. I gran part d’aquest equip tècnic té segell terrassenc, el que li dóna una personalitat molt definida.

Proximitat i experiència
Xavi ha manifestat que els seus col·laboradors li donaran l’experiència que ell no té a les banquetes. Encara que ho ha guanyat tot com a jugador professional, Xavi insisteix que s’ha de provar com a entrenador abans de decidir si aquest és el camí de futur que emprendrà. En aquest equip de treball, els papers estan molt definits. Sergio Alegre serà el seu segon entrenador, una persona que manté una amistat amb Xavi des que eren nens i amb qui comparteix ideari futbolístic. Sergio Alegre s’ha mogut sempre en àmbits de futbol formatiu: Terrassa, Jabac, Barça. Ha passat també per la banqueta del Rubí i ha estat membre de la secretaria tècnica de l’Olot. Fins que Xavi li va obrir les portes de Qatar, primer a les seleccions formatives i més tard al combinat absolut, amb qui va guanyar recentment la Copa d’Àsia.

Un altre assistent serà Òscar Hernández, exjugador del Terrassa entre altres equips i que des de fa uns anys treballa a l’Acadèmia Aspire de Qatar. Ha estat sempre a prop de Xavi en moltes de les seves activitats, com el campus que organitzen des de fa 21 anys. I per completar l’equip, trobem el preparador físic Iván Torres, de llarga trajectòria com a futbolista i que ha treballat en la preparació física a Bahrain, al futbol de Xipre i al Leeds United anglès.

L’Al Saad jugarà tres partits amistosos a Catalunya en aquestes setmanes de pretemporada. El debut de Xavi Hernández a les banquetes serà el diumenge vinent al camp del Palamós. Després, jugarà contra l’Olot el dia 24 i amb el Sabadell el dia 28.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top