Publicitat
Esports

La Sant Silvestre més plural 

"Córrer sense pagar és possible". Aquesta continua essent la premissa sobre la qual se sustenta la Runneada Popular, que enguany va arribar a la seva onzena edició. També és el tret que la diferencia de la resta de Sant Silvestres que es corren cada 31 de desembre per tota la geografia catalana. Enguany, la prova va batre tots els rècords. Va tenir un total de 855 inscrits que van recórrer en un ambient festiu i alegre els carrers i les avingudes de la ciutat amb sortida i arribada, com és habitual, a la Plaça de Can Roca. Alguns corredors es van afegir de manera espontània a aquesta divertida i també reivindicativa manera de dir adéu l’any 2019. Els organitzadors calculen que es van superar els 900 participants de totes les edats i categories, des d’atletes consolidats com Bartolomé Serrano, Pep Moliner o Anna Cos fins a aquells més anònims, molts dels quals veuen en aquesta Runneada de Cap d’Any de Terrassa una manera simpàtica i desimbolta de fer ciutat i tancar l’any corrent.

Sense ànim de lucre
Els organitzadors de la Runneada, el grup Nenazas Running Club i l’Associació de Veïns de Poble Nou – Zona Esportiva, la "Sosi", estaven encantats amb una organització que va tornar a ser exemplar, sense més incidents que alguna caiguda sense conseqüències. Any rere any, la Runneada va creixent, però ho fa sense perdre el seu esperit no competitiu i obert a tothom.

La puntualitat va ser un altre dels aspectes remarcables. Els participants van sortir a les sis de la tarda de la Plaça de Can Roca i van tornar-hi, tots junts, a les 6.40. Es van dur a terme les pertinents aturades a l’avinguda Jacquard, a la Plaça Vella (on hi va haver cinc minuts d’aturada per fer la tradicional fotografia de grup) i la de la confluència de les avingudes Josep Tarradellas i l’Avinguda de l’Abat Marcet. El ritme de la prova va ser d’uns 7 minuts per quilòmetre, un ritme assumible per participants de totes les edats, molts dels quals anaven disfressats. Un dels qui més va triomfar va ser l’atleta Rubén Cid, caracteritzat com el Joker que Joaquin Phoenix ha dut al cinema.

Els dos principals patrocinadors de la prova, Rapejun i Activa Serveis Immobiliaris s’han fixat com a objectiu arribar al miler de corredors de cara al 31 de desembre d’aquest any 2020. El responsable de l’organització, Emilio Sánchez, entén que es tracta d’un repte assumible, però té clar que no es posarà en perill l’esperit de la prova a canvi d’un grapat més de corredors. "Si tenim la infraestructura necessària, ho farem. No volem que això se’ns escapi de les mans. Volem seguir lluitant per una prova familiar i gens lucrativa. A diferència d’altres grans curses que es fan a la ciutat, aquí ningú no cobra", va reblar Sánchez.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top