Publicitat
Esports

La Lliga, ajornada “sine die”

L’evolució de la pandèmia del coronavirus i les múltiples afectacions que està tenint en l’esport, ha portat a la Federació Espanyola de Hockey a suspendre provisionalment totes les Lligues Nacionals “sine die”. El mateix ha fet la Federació Catalana. No es tornarà a jugar fins que les autoritats no aixequin el confinament preventiu en vigor i donin llum verda. La gran preocupació de la Federació Espanyola són en aquests moments les dues Lligues de Divisió d’Honor.

Dimarts faltaran quatre mesos per a la inauguració dels Jocs Olímpics de Tòquio i tot i que el Comitè Internacional Olímpic mantingui encara a dia d’avui que els Jocs se celebraran, això comença a semblar una utopia. Santi Deó, president de la Federació Espanyola de Hockey, va explicar ahir des del seu domicili, on segueix treballant, que “si es mantenen els Jocs nosaltres tindrem un problema”. Entén el màxim responsable del hockey espanyol que a quatre mesos vistes no és viable “celebrar una competició d’aquesta envergadura”, especialment tenint en compte que “no sabem encara quantes setmanes durarà el confinament dels esportistes i de la resta de la població”.

I afegeix. “Quan ens donin llum verda perquè es pugui tornar a entrenar i a jugar, caldrà fer una pretemporada, per petita que sigui. No exposarem els nostres jugadors a una lesió”, diu Deó, que entén que el més convenient seria seguir l’exemple de la UEFA, que ha ajornat l’Eurocopa al 2021. Deó ha enviat una carta a tot el món del hockey on expressa el seu recolçament i afecte. I expressa la seva confiança que “sortirem d’aquesta situació molt més units i enfortits que mai”.

La competició s’acabarà
El que sí té clar Deó és que la competició s’acabarà, encara que s’hagi de modificar el format dels “play off”. Però assenyala: “Per ara tot són incerteses. Si els Jocs fossin l’any 2021 no hi hauria problema. Acabaríem la competició encara que s’allargués fins a finals de juny o a mitjans de juliol. Però si es mantenen haurem de decidir què fem”, assenyala. Deó no descarta cap escenari si hi hagués una premura de temps. Ni tan sols acabar les Lligues masculina i femenina sense internacionals. O que els quatre primers de la fase regular disputessin la “final four” en un sol cap de setmana renunciant als vuitens de final.

Primer, la Federació va decidir jugar a porta tancada. Després va ajornar la Lliga 15 dies, després 15 més. Ara ha decretat una suspensió provisional. Està en permanent contacte amb el Consejo Superior de Deportes, el Comitè Olímpic Espanyol i la Federació Internacional. “No té cap sentit anar posposant una data. Quan ens diguin que podem reprendre l’activitat, la reprendrem”, assegura el president.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top