Publicitat
Esports

Un derbi de portes endins

Arriba el derbi més atípic dels que han disputat el Terrassa FC i el CP San Cristóbal. Si en aquests darrers anys els partits entre els dos equips egarencs s’han vist penalitzats per algunes circumstàncies externes (pluja, fred o partits entre setmana), aquesta vegada l’acostumada passió d’aquesta classe d’encontres s’enllaunarà a les pantalles de televisió, ja que el partit es disputa a porta tancada per primer cop a la història. “És un partit molt maco per a tothom, pels seguidors i pels jugadors. És una llàstima que no es pugui gaudir en directe”, diu l’entrenador del Terrassa FC, Xevi Molist. “A més, la feina de mentalitzar el jugador és més gran amb un estadi buit” Un pensament en el qual coincideix amb Oliver Ballabriga, entrenador del San Cristóbal. “L’ambient és el millor d’un derbi. És un dia de festa per al futbol de la ciutat i és una llàstima no poder gaudir-ho plenament”, comenta. “Poques ciutats tenen l’oportunitat de tenir un partit com aquest.”

L’enfrontament entre el Terrassa i el San Cristóbal (diumenge, 5 de la tarda, Camp Olímpic) arriba en un moment oposat per als dos equips. Mentre que els locals han guanyat els tres partits de Lliga que han disputat i comparteixen la primera plaça amb Europa i Igualada, el San Cristóbal té 4 punts i només ha sumat un en els tres darrers compromisos. Lluny de Ca n’Anglada ha perdut en les dues sortides que ha realitzat. La història també juga a favor del Terrassa, que suma cinc victòries en els enfrontaments de Lliga amb el San Cristóbal per una dels parroquials i un empat.

Favoritisme
“Tothom ens dóna com a favorits, però no sortirem amb cap excés de confiança. Si ho fem, estem perduts”, diu Molist. “El San Cristóbal pot tenir més dificultats per fer el seu joc en un camp gran com el nostre. Però no ens regalarà res. És un equip molt competitiu”. Ballabriga, que ha sortit derrotat en els tres derbis que ha disputat com a tècnic del San Cristóbal, admet que el seu equip no és el favorit, malgrat que espera donar la sorpresa. “Per potencial i jugant al seu camp, el Terrassa és qui té més opcions de guanyar. De vint partits que jugaríem, en 19 i mig ens guanyarien. Per a mi, és el millor equip del grup i de la categoria. Estic segur que aquest any aconseguiran l’ascens.”

El Terrassa compta amb tots els seus jugadors disponibles per al partit. El San Cristóbal, per la seva banda, compta amb Tino Mendoza sancionat i Chechu lesionat, igual que Ricki. És dubte Roger Escamilla, que es va lesionar al turmell diumenge passat i que no va poder saltar al terreny de joc de la Pobla de Mafumet.

Les característiques especials d’un partit de rivalitat local es viuen amb diferent intensitat. En el vestidor del Terrassa FC, amb molts jugadors de fora de la ciutat, Molist diu que els futbolistes saben que són tres punts que l’afició gaudeix de forma especial. “En tot cas, són tres punts com uns altres. I això és el que valorem per sobre de qualsevol plantejament.” En el San Cristóbal, Ballabriga afirma que “la motivació del jugador és extra pel fet de jugar contra el Terrassa”. A més, pensa que guanyar aquest partit reforçaria moralment els jugadors. “Jo vull guanyar tots els partits. Però canviaria aquests tres punts pels del Valls o la Pobla, que són rivals més directes”.

Dinàmiques oposades
El Terrassa FC ha protagonitzat un inici de campionat immillorable. Tres partits, tres victòries. No ha rebut cap gol i si guanya demà signarà el millor inici de la història del club. “Hem mentalitzat els jugadors que cada partit és com jugar una final. Aquesta temporada és diferent de totes i el nostre objectiu és aconseguir l’ascens. Per fer-ho, cal arribar a la segona fase molt ben posicionats. Crec que la nostra primera part a Igualada ha estat la millor que hem fet”, explica l’entrenador del Terrassa.

El San Cristóbal va guanyar el primer partit, contra la Montanyesa, i després ha encadenat dues derrotes i un empat. “Pensàvem arribar al derbi amb alguns punts més”, explica Ballabriga. “La sisena plaça no és l’objectiu principal, però volem tenir opcions de lluitar per ella i per això esperàvem arribar a aquestes alçades més ben classificats. En tot cas, el partit que vam fer dimecres ens ha reforçat en tots els sentits. Esperem que no ens passin factura aquests tres partits en una setmana”.

Els apunts

A per un rècord històric. El Terrassa FC té l’oportunitat de batre un rècord històric, ja que des que es va posar en marxa la Lliga espanyola mai ha aconseguit començar el campionat amb quatre victòries consecutives. L’equip de Xevi Molist té l’oportunitat de fer-ho en el cas de sumar els tres punts. De fet, feia 24 anys que el Terrassa no guanyava els seus tres primers partits. La darrera oportunitat en què el Terrassa FC va sumar els 9 primers punts de la competició, va ser a la temporada 96-97, amb l’equip a Segona Divisió “B”. En aquella oportunitat, els egarencs van arrencar derrotant el Manlleu, superant l’Espanyol “B” a domicili (0-2) i imposant-se després al Benidorm a casa (4-1).

Televisió en directe. Els aficionats del Terrassa i del San Cristóbal tindran l’oportunitat de seguir el derbi local mitjançant la televisió i la ràdio. A la ja habitual transmissió de la Ràdio Municipal, se sumen aquesta setmana tres plataformes televisives. Per una banda, el partit es podrà seguir per Canal Terrassa. I també l’oferiran el canal de televisió de la Federació Catalana de futbol i la plataforma Footters.

Dilluns, sorteig de Copa. El Terrassa FC entra el dilluns en el sorteig de la primera ronda de la Copa del Rei, que es farà a Sevilla a partir de la una de la tarda. Els egarencs disputaran l’ eliminatòria a casa, a partit únic. El seu rival serà un equip de Primera o de Segona Divisió. Dels 16 equips de Primera, 10 quedaran emparellats amb els equips de territorial que han passat la ronda prèvia. Els altres sis jugaran tindran com a rivals algun dels catorze equips de Tercera i els quatre semifinalistes de la Copa RFEF. I els 12 d’aquest darrer grup que no quedin emparellats contra un Primera, ho seran contra un equip de Segona “A”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top