Publicitat
Esports

Max Caldas serà el nou seleccionador espanyol de hockey

L’argentí ha dirigit les seleccions neerlandeses femenina i masculina des de l’any 2006

Max Caldas (48 anys) es farà càrrec de la selecció després dels Jocs Olímpics / KNHB

El nou seleccionador espanyol masculí de hockey serà, des del final dels Jocs Olímpics de Tòquio, l’argentí Max Caldas, tal com va avançar dijous Diari de Terrassa. La Federació Espanyola de Hockey ha arribat a un acord amb el fins ara seleccionador neerlandès i ho ha fet públic aquest divendres. El compromís serà, en principi, fins després dels Jocs Olímpics de París 2024. Després d’anunciar que el francès Fred Soyez no continuarà com a seleccionador masculí després de set anys en el càrrec, se li ha triat com a substitut un dels tècnics amb més categoria i prestigi del panorama internacional.

Maximiliano Jorge Caldas, que va fer els 48 anys el passat 9 de maig, es convertirà a partir del mes de setembre en el primer seleccionador argentí de la història del hockey espanyol. Substituirà un Fred Soyez que no ha acabat d’aconseguir els èxits esportius que la Federació esperava. El nom de Caldas s’afegirà als del barceloní Salva Indurain, l’egarenc Dani Martín, l’holandès Maurits Hendriks (que va guanyar la darrera medalla olímpica per Espanya, la plata dels Jocs de Pequín 2008) i el també terrassenc Toni Forrellat (plata a Atlanta 1996).

Vint anys als Països Baixos
Nascut a la ciutat de San Isidro, a la província de Buenos Aires, Max Caldas es va formar al club Ciudad de la capital argentina i va arribar a ser internacional. Va disputar dos Jocs Olímpics. El seu primer equip on va jugar als Països Baixos va ser el Klein Zwitserland. Aquells que el van veure jugar destacaven la seva capacitat de colpeig i la passió que posava en tots els partits. Més enllà de l’aspecte físic, però, destacava per la seva capacitat tàctica i per la manera com entenia el joc.

Aquestes dues característiques el van dur a convertir-se en un dels entrenadors més temuts i respectats del món. Les dues darreres dècades les ha passat als Països Baixos, on després de demostrar la seva enorme capacitat per gestionar grups i equips (va entrenar el Leiden Heren masculí i l’Amsterdam femení), l’any 2006 va començar una llarga trajectòria com a seleccionar. Es va convertir en ajudant de l’exseleccionador femení espanyol Marc Lammers al combinat femení. Allí va començar a forjar-se la seva llegenda. Després de guanyar-ho tot amb les noies, l’any 2014 va ser nomenat seleccionador masculí. Aquell any venia de guanyar el Mundial femení de La Haia amb la selecció neerlandesa i va ser nomenat com a entrenador de l’any per part de la Federació Internacional.

Ja com a seleccionador masculí dels neerlandesos, Caldas va guanyar l’Europeu de seleccions de l’any 2015. Als Jocs de Río de Janeiro 2016 va dur Holanda a les semifinals, però es va haver de conformar amb la quarta posició.

Tot i que els argentins tenen Max Caldas permanentment a l’agenda perquè es faci càrrec d’alguna de les seves dues seleccions absolutes, el preparador de Buenos Aires ha decidit acceptar el repte de conduir a bon port la transició que viurà la selecció espanyola masculina després dels Jocs Olímpics de Tòquio.
Si amb el fitxatge de Maurits Hendriks, el combinat masculí espanyol va fer un importantíssim pas endavant en tots els sentits, els responsables federatius veuen en Max Caldas, un entrenador que beu de la mateixa cultura de hockey que Hendriks, a la persona indicada per tornar a situar l’equip espanyol al podi de les principals competicions internacionals de hockey.

De Buenos Aires a Amsterdam

Porta 20 anys vivint als Països Baixos i 15 vinculat a la Federació Neerlandesa de Hockey. Els orígens de Max Caldas es troben a San Isidro, una ciutat de més de 300.000 habitants situada a la zona nord del Gran Buenos Aires. Als 7 anys va agafar per primera vegada un stick de hockey al club dels seus pares, el Ciudad. Allí li deien Maco, nom que va canviar a Max quan l’any 2000 va arribar al seu país d’adopció. Tot i no ser cap estrella com a jugador, va ser olímpic a Atlanta 1996 i Atenes 2004 jugant com a defensor. A les ordres de Marcelo Garraffo va compartir selecció amb Pablo i Jorge Lombi i amb Sergio Vigil. Ben aviat es va adonar que el seu camí era el d’entrenador. A banda d’entrenar equips del nivell de l’Amsterdam femení o el Bloemendaal masculí, Caldas ho va guanyar tot com a seleccionador del conjunt neerlandès: Jocs Olímpics, Copa del Món, Europeu, Champions Trophy i Lliga Mundial. Hi va debutar el 2006 com a ajudant de Marc Lammers. El seu èxit el va dur a dirigir des del 2014 la selecció masculina, amb la qual va guanyar dos Europeus i va ser subcampió del món l’any 2018 davant de Bèlgica.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top