Publicitat
Esports

La Segona i Tercera RFEF defineixen el sistema de competició

Pujaran els campions de cadascun dels cinc grups de Segona. Els equips classificats de la segona a la cinquena plaça disputaran un “play off”. Baixaran directament els cinc últims

Terrassa FC i Cerdanyola es tornaran a enfrontar a Segona Divisió RFEF / Nebridi Aróztegui
Publicitat

La nova Segona Divisió RFEF va agafant forma, tant pel que fa a la seva estructura competitiva com a la identitat dels equips que militaran en els cinc grups que la formaran. El Terrassa FC, a manca de la confirmació oficial de la Federació Espanyola, serà un dels equips que participarà.

A l’assemblea de la Federació Espanyola de Futbol que s’ha celebrat aquest dimarts, s’han conegut les línies mestres del sistema de competició en la nova estructura no professional, composta per tres divisions: Primera RFEF, Segona Divisió RFEF i Tercera Divisió RFEF. Pel que fa a la categoria del Terrassa, els 90 equips participants quedaran distribuïts en cinc grups de 18 participants. Els cinc campions pujaran a la Primera Divisió RFEF, formada per dos grups de 20 equips. I els equips classificats entre la segona i la cinquena posició disputaran un “play off” en una seu única i a partit únic per decidir cinc places més d’ascens.

Pel que fa al descens, baixaran de categoria els cinc últims classificats. Però, a més, els equips classificats a la tretzena posició també poden perdre la categoria. De fet, només el millor tretzè dels cinc grups obtindrà la permanència. Els altres quatre jugaran una eliminatòria entre ells per decidir dues places més.

Els grups
El que encara no està totalment definida és la distribució geogràfica dels grups. Tot sembla indicar que els catalans tindran com a rivals valencians i balears. Però en aquest supòsit, faltaria un equip per completar el grup, que podria procedir d’Aragó o Navarra.

Si és així, en aquests moments ja serien 16 els equips del grup dels equips catalans, a manca de definir el darrer ascens del grup balear. De Catalunya participarien Terrassa FC, Europa, Badalona, Lleida, Espanyol “B”, Prat i Cerdanyola; de Balears, provindrien Ibiza Illes Pitiüses, Andratx i Peña Deportiva; i del Pais Valencià, Atlético Levante, Eldense, Alzira, La Nucía, Hércules i Intercity.

Pel que fa a la Tercera Divisió RFEF, amb la participació del San Cristóbal, es mantenen els 18 grups autonòmics. El català constarà de 17 equips i només el campió ascendirà directament a Segona RFEF. Seran, per tant, 18 places a les quals caldrà afegir 9 més en unes eliminatòries posteriors. Els classificats del segon al cinquè lloc de la lliga disputaran un “play off” i el guanyador de la final s’enfrontarà al representant d’una altra territorial.

Pel que fa als descensos a Primera Catalana, amb la finalitat que els grups siguin de 16 equips a la temporada 22-23, afectarà els quatre últims classificats del campionat de la Tercera Divisió RFEF. Aquesta xifra es pot veure ampliada pels compensats.

Publicitat
La Segona i Tercera RFEF defineixen el sistema de competició
To Top