Publicitat
Esports

Divisió d’Honor femenina: El Club de Campo torna a ser el gran favorit

Club Egara i CD Terrassa són els dos representants terrassencs

L’objectiu d’Egara i CD Terrassa serà lluitar per jugar el “play-off” en una temporada en la qual no hi haurà descensos directes / lluís clotet

A la lliga femenina, el model competitiu és idèntic al masculí, tant pel que fa als descensos com a les dates. El torneig té un claríssim dominador, el Club de Campo. El conjunt que entrena Edu Aguilar ha guanyat 9 de les 12 darreres lligues de la Divisió d’Honor femenina. Només la Real Sociedad en dues ocasions i el Complutense han estat capaços d’arrabassar-li un tro que controla des de l’any 2008. El Club de Campo defensarà el títol amb una plantilla en la qual consolida Blanca Pérez al primer equip i perd a Pilar Campoy (Complutense). Les madrilenyes lideren el palmarès amb 22 títols, per 18 del CD Terrassa.

La lliga femenina arrencarà diumenge a les 11 hores a Madrid amb la reedició de la gran final de les dues darreres edicions: un Club de Campo-Júnior que atreurà totes les mirades dels aficionats al hockey. Les santcugatenques lideren clarament el grup d’aspirants al títol (cada vegada semblen més capaces de derrotar el Club de Campo), juntament amb el Polo i el Complutense.
El Júnior que entrena l’egarenc Marcel Malgosa manté el bloc de la temporada passada. Ha fet un canvi de davantera. Ha fitxat la de l’Atlètic Maria Gestí i ha perdut Marta Grau, que se n’ha anat a l’Egara. I ha recuperat també Fernanda Flores.

Els vuit equips restants estarien un graó per sota i amb una gran igualtat entre tots ells. Entre ells hi trobem els dos representants terrassencs, el Club Egara i el CD Terrassa, que s’han vist sensiblement debilitats. Tots dos han patit canvis rellevants en les seves plantilles i hauran de fer un esforç important per no despenjar-se de les primeres places.

Un Barça amb vuit reforços
El conjunt que més fitxatges ha realitzat és, igual que en la categoria masculina, el FC Barcelona. L’equip que dirigirà l’argentí Adrián Wilches, que va pujar l’equip a la màxima categoria, s’ha reforçat amb vuit jugadores, totes elles estrangeres. Es tracta de quatre argentines (Ailin Martínez, María Blutrach Fioroni, Francina Pierini Linares i María Lourdes Brussa), dues alemanyes que arriben del Club An der Alster (Laetitia Schrader i Lisa Schrock), la italiana Paloma Cuadrelli i la mexicana Karen González, que arriba del Rapid Temse belga. Gràcies a aquests reforços, el Barça pot ser un dels “outsiders” de la lliga que comença demà.

Pel que fa a les baixes, les germanes Clàudia i Anna Marín han posat rumb a Les Pedritxes, Carlota Clotet se n’ha anat al White Star belga, Inés Maese al Línia 22 i tres jugadores més jugaran al segon equip blaugrana: Marta Ortiz, Carmen Dos Santos i Cristina Fernández.

El FC Barcelona debutarà demà al Pau Negre davant d’un altre dels conjunts a tenir en compte enguany, el Complutense de San Sebastián de los Reyes que seguirà dirigint Jorge Donoso. Les madrilenyes s’han reforçat amb cinc jugadores. Es tracta de Pilar Campoy (Club de Campo), que arriba com a campiona de lliga, Ángela Arjona (CH Alcalá) i tres jugadores que arriben de l’IAE Club Hockey argentí: Florencia di Yorio, Valentina Teruggi i Inés Fernández.

Un altre dels candidats a disputar el “play-off”, el Real Club de Polo de Barcelona, ha recuperat Jordi Alastrue com a entrenador en substitució de Fabrizio Demarchi. S’ha reforçat amb les següents cinc jugadores: Ángeles Molina (Marista Rugby Club argentí), Paula Ortiz (Taburiente), Sophie Limauge (Waterloo Ducks belga), Liv Arndt (Rot Weiss Köln alemany) i la juvenil Natalia Paravati. I ha perdut Camila Machín (Royal Victory belga), Louisa Bruinsma (Oranje Rood) i Sofía Maldonado (Córdoba ).

Un Taburiente perillós
Qui també s’ha reforçat bé és el Taburiente canari. Ha fitxat Romina Zanni (Southern River), Agustina Gorzelany (San Martín), Agueda Moroni (Argentia), Paula Mesones (Tenis) i Sofía Belén Rogoski (Sardinero). Ha perdut Paula Ortiz (Polo), Sofía Ruggieri (Real Sociedad) i les argentines Rocío Caldiz i Eugenia Bianchi. El Sardinero ha fitxat quatre argentines: Juanita Ayerza, Luisa Kasdorf, Victoria Cretella i Laureana de Felice i ha perdut Claudia Negrete, Cecilia Nistico, Ornella Queirolo i Sofía Rogoski. La Real Sociedad, entrenada per Iván Lorente, ha fitxat enguany l’argentina Sofía Ruggieri i la belga Mathilde Petriaux.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top