Publicitat
Esports

El fitxatge de Xavi pel Barça, pendent de la seva sortida de Qatar

El primer equip barcelonista tindrà un cos tècnic amb un clar accent terrassenc

El fitxatge de Xavi, pendent d'una reunió amb els responsables de l'Al-Sadd

El terrassenc Xavi Hernández es convertirà en el nou entrenador del FC Barcelona en les pròximes hores, si no es produeix un gir inesperat de guió que no sembla previsible. Després de la destitució de Ronald Koeman com a màxim responsable de la primera plantilla barcelonista, Xavi és l’única alternativa que el president, Joan Laporta, contempla en aquests moments. De fet, existeix un acord entre ambdues parts, però que resta pendent de pactar la sortida de Xavi del seu actual club, l’Al Sadd. Aquest dijous està prevista una reunió entre el tècnic egarenc i els màxims responsables del club qatarí per analitzar els passos futurs a fer. En aquest sentit, els interessos de les diferents parts implicades a l’operació són contraposats. Mentre que el FC Barcelona vol que Xavi ja pugui seure a la banqueta en el decisiu partit de Champions de la pròxima setmana contra el Dinamo de Kiev, a l’Al Sadd es vol que Xavi perllongui la seva etapa al club fins a la pròxima setmana, ja que l’equip té un partit important de lliga contra els segon classificat del campionat.

En aquest escenari, resta programar les dates de l’operació i de l’arribada de Xavi al Barça, el club que sempre ha manifestat que vol entrenar. Xavi té contracte vigent amb l’Al Sadd i malgrat que no disposa de clàusula de sortida es considera que els responsables del seu actual club li obrien la porta per sortir al Barça. Però això encara s’ha de negociar entre les diferents parts implicades. A més, Xavi i tot el seu equip tenen la seva vida organitzada a Qatar i la logística d’un canvi a mitja temporada no resulta senzilla.

L’arribada de l’egarenc al FC Barcelona ja estava contemplada per Joan Laporta des de feia setmanes, en el cas d’una destitució de Ronald Koeman. El president del Barça va mantenir una entrevista amb Xavi en la qual li va traslladar la decisió que fos ell el substitut de l’holandès.

Xavi no arribarà sol al FC Barcelona, sinó que ho farà acompanyat del seu staff tècnic en el qual el pes dels col·laboradors terrassencs és determinant. Els seus dos auxiliars principals són el seu germà Òscar i el tècnic egarenc Sergio Alegre, que havia treballat en les seleccions de Qatar abans d’incorporar-se a l’Al-Sadd. A més, el responsable de la preparació física de Xavi a l’Al-Saad i també ho serà al Barça serà Iván Torres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El fitxatge de Xavi pel Barça, pendent de la seva sortida de Qatar
To Top