Publicitat
Esports

Xero Gasol pilotarà el canvi generacional

La selecció espanyola sub-21 disputarà del 24 al 30 de juliol del 2022 l’Europeu amb un equip ben diferent del del Mundial de l’Índia. El tècnic de l’Atlètic en serà el responsable

L’entrenador de l’Atlètic, Xero Gasol, treballa ja en la confecció de la primera llista de la sub-21

La ciutat belga de Gant acollirà entre els dies 24 i 30 del proper mes de juliol el Campionat d’Europa masculí sub-21 de hockey. Aquesta és la data que té marcada en vermell en el calendari el nou seleccionador espanyol, el terrassenc de 35 anys Xero Gasol. El també entrenador de l’Atlètic serà el responsable de pilotar el canvi generacional d’un combinat que al darrer Mundial de Bhubaneswar (Índia) va oferir un excel·lent nivell de joc, però es va quedar a les portes de la lluita per les medalles.

La setmana passada, Xero Gasol va tancar el seu nomenament com a seleccionador sub-21 masculí. “Estic molt satisfet de capitanejar aquest projecte, que em sembla molt interessant a tots els nivells. Agraeixo a la Federació la confiança que ha dipositat en mi. Penso que puc aportar moltes coses a la selecció i tinc ja moltes ganes de començar a treballar”, assenyala l’entrenador de l’Atlètic.

Fins després de festes no se sabran les dates de la primera convocatòria, destinada a preparar la gran cita de l’any, el Campionat d’Europa que es celebrarà a la ciutat belga de Gant entre els dies 24 i 30 de juliol. Espanya hi tindrà com a rivals les següents seleccions: Bèlgica, Anglaterra, França, Alemanya, els Països Baixos, Rússia i Escòcia. Gasol ja treballa en la configuració de la seva primera llista com a seleccionador, una llista que presentarà novetats importants, ja que alguns jugadors, com els germans Pau i Pepe Cunill o Jordi Bonastre, als que entrena a l’Atlètic, es troben ja en dinàmica de la selecció absoluta.

Treball conjunt amb Caldas

Un dels aspectes que més agrada a Xero Gasol d’aquest nomenament és la possibilitat de treballar amb el també nou seleccionador absolut, l’argentí Max Caldas, que ha explicat, ja que el seu projecte és funcionar de manera unificada amb les diferents seleccions. Xero Gasol comenta en aquest sentit: “Ja estem planificant les primeres trobades als CAR de Sant Cugat, Madrid i potser Santander. Estic encantat de formar part del projecte de Caldas. Ell és una de les figures que més tenen a veure amb el fet que acceptés assumir aquest repte. Espanya té molta sort de tenir-lo com a seleccionador”, comenta. I és que les metodologies de treball de totes les seleccions seran conjuntes. Caldas controlarà des de l’absoluta, la sub-21, la sub-18 del també egarenc Oriol Torras i la sub-16.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top