Publicitat
Esports

Comença la cursa de l’ascens pel San Cristóbal

Els parroquials debuten en el “play-off” contra el Girona “B”

La plantilla del San Cristóbal afronta amb la màxima ambició aquest "play-off" / Alberto Tallón

En els 65 anys d’història del CP San Cristóbal, el capítol que es començarà a escriure aquest diumenge no té precedents. El primer equip inicia la seva participació en el “play off” d’ascens a Segona Divisió RFEF, la categoria més alta en la qual hauria militat fins ara. Un camí llarg, amb tres eliminatòries per davant per assolir un somni que no estava a l’agenda d’objectius de la temporada. El primer pas serà el partit contra el Girona “B” que es disputarà aquest diumenge a partir de les 18 hores al camp municipal de Can Rosés de Rubí. Si es passa aquest primer compromís, la següent prova serà contra el guanyador de l’eliminatòria entre l’Olot i el Sant Andreu. I el darrer i definitiu seria contra un oponent d’una altra territorial.

“Aquesta és una experiència nova per molts de nosaltres. I l’afrontem amb la màxima il·lusió”, diu el lateral Mario Domingo. “És un camí llarg i complicat. Però el nostre objectiu és l’ascens.”
En el conjunt de Ca n’Anglada, la setmana ha estat molt especial. Després d’assegurar-se la tercera plaça a la lliga regular, l’equip d’Oliver Ballabriga va entrenar el dilluns a Rubí per conèixer un escenari que no ha agradat a cap dels quatre equips participants. Óscar Sierra ha estat dubte per unes molèsties musculars que li van impedir acabar el partit de la darrera jornada de la lliga regular, però en principi estarà disponible per disputar l’encontre.

Una plantilla ambiciosa

“És un moment inoblidable per tots nosaltres. I anem a totes. Estem més motivats que mai”, explica el migcampista Óscar Carrasco, una de les grans revelacions de la temporada en el conjunt parroquial. “Quedar tercer ens ha donat molta vida perquè sabem que l’empat ens val. Però a l’hora de començar el partit no ho tenim en compte. Sortirem a guanyar, com fem en cada partit.”
El Girona “B” es presenta com a un rival de primer nivell en el camí cap a l’ascens. El San Cristóbal, això si, no ha perdut contra el filial gironí en els dos partits d’aquesta temporada. El va derrotar a Ca n’Anglada (2-1) i va empatar a Girona (0-0).

Oliver Ballabriga veu al seu equip preparat per ascendir / Lluís Clotet

Els dos equips han protagonitzat un molt bon final de temporada. Només els ha separat un punt a la classificació final després de les tres victòries consecutives dels parroquials, que s’han mantingut invictes en els cinc darrers partits. El Girona “B”, per la seva banda, ha guanyat quatre dels seus cinc últims compromisos. “Nosaltres no som favorits contra ningú. Però tenim les nostres armes”, recorda el tècnic del San Cristóbal, Oliver Ballabriga. “Arribem en el millor moment i hem pogut donar descans a alguns jugadors en les dues darreres jornades. La temporada ha estat fenomenal. Hem gaudit de cada moment, hem assolit una tercera plaça històrica i ara afrontem el “play off” amb la màxima ambició. I estem preparats per aquest repte tan important.”

Ballabriga no vol gestionar d’inici la possibilitat de l’empat, resultat que també li serveix al seu equip si és al final de la pròrroga gràcies a haver acabat la lliga per davant del Girona. “Sortirem a guanyar, com sempre ho fem. Tenim un pla de partit que pot variar en funció de com vagi el partit. Sabem que tenim aquest petit avantatge i el podem gestionar. D’inici no pensarem en cap altre resultat que no sigui la victòria.”

L’entrenador parroquial admet que el factor emocional serà determinant en aquest partit. “Tenim l’experiència del partit contra el Manresa. Era un partit clau en el qual les emocions ens van passar factura. El Manresa tenia la lliçó apresa i vam caure en la seva trampa. En aquests partits tothom va a mil per hora i té moltes ganes i il·lusió, però hem de saber jugar. El diumenge vam avançar en aquest sentit, en un camp petit i contra un sistema molt defensiu. No vam perdre mai els nervis, ni ens vam sortir del pla de partit.”

El camp municipal de Can Rosés de Rubí acollirà els partits de la fase catalana del “play-off”

Els apunts del “play off”

Un camp amb polèmica. L’elecció de Can Rosés com a seu del “play-off” ha estat polèmica i els clubs participants haurien preferit un altre escenari. “El camp rellisca. Això és així. Penso que es podria haver trobat un altre escenari”, ha dit l’entrenador del San Cristóbal, Oliver Ballabriga. “Però no perdrem un segon en parlar de temes que no controlem.”

Al San Cristóbal li val l’empat. El San Cristóbal va ser tercer a la lliga i el Girona “B”, quart. Els egarencs tenen l’avantatge de classificar-se si el partit i la pròrroga acaben en empat. No hi ha penals.

Les entrades, a 10,90. Les entrades només es poden comprar de forma telemàtica, en els canals de venda de la Federació Catalana. Tenen un preu de 10,90 euros.

L’afició parroquial es mobilitza. El San Cristóbal és l’equip més proper a Rubí. S’espera un desplaçament massiu de la seva afició per tenyir les graderies de blanc-i-blau. S’han fet samarretes especials i penyes de Terrassa viatjaran per donar suport a l’equip parroquial.

Olot i Sant Andreu busquen lloc a la final. La primera semifinal la jugaran aquesta tarda (18 hores) Olot i Sant Andreu. Els de la Garrotxa eren favorits al títol, que es va adjudicar el Manresa. Els andreuencs han arribat al “play-off” després d’un gran final.

El partit, al Canal Terrassa. Els aficionats que no puguin viatjar a Rubí podran seguir el partit del San Cristóbal a Canal Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Comença la cursa de l’ascens pel San Cristóbal
To Top