Publicitat
Esports

La selecció ja trepitja l’Olímpic

Les sensacions que ofereix la superfície sintètica de l’Estadi Olímpic són molt positives per a les 25 jugadores internacionals que s’entrenen aquesta setmana a la nostra ciutat

Les 25 internacionals espanyoles ja han començat a entrenar sobre la gespa blava / NEBRIDI ARÓZTEGUI

D’aquí a 50 dies, l’Estadi Olímpic de Terrassa acollirà l’estrena de la quinzena edició de la Copa del Món femenina de hockey, que s’organitzarà conjuntament amb el Wagener Stadium d’Amstelveen (Països Baixos). De mica en mica, les vuit seleccions que disputaran la primera fase de la competició a Terrassa aniran arribant a l’Estadi Olímpica per provar la nova superfície artificial. La instal·lació tindrà una capacitat de 7.500 seients, per bé que només es posaran a la venda 5.000 localitats per a cada jornada competitiva.

La primera de les seleccions que ha trepitjat la gespa i ha pogut admirar com ha quedat l’Estadi Olímpic és Espanya, la sisena del rànquing mundial. Només un dia després que es disputés la final de la lliga femenina a Madrid, Adrian Lock va convocar a l’Hotel Don Cándido de Terrassa les 25 jugadores que prepararan el Mundial. Ho faran disputant els deus partits que els resten de la Pro League, en una gira que portarà el conjunt d’Adrian Lock per València, Anvers, Londres, Terrassa i de nou Anvers.

La primera presa de contacte de les internacionals amb la instal·lació on debutaran el divendres 1 de juliol a les 21.30 hores contra el Canadà ha estat molt positiva. Dilluns, Lock va preparar una sessió suau, de presa de contacte. Ahir ja van començar les dobles sessions de treball, que algun dia seran triples. Enmig hi haurà reunions i xerrades tàctiques. Lock té la intenció de treballar diverses setmanes amb aquest grup de 25 jugadores. Quan es vagi acostant el Mundial donarà a conèixer la llista definitiva de 18, de manera que hi haurà set baixes.

La gespa blava de l’Estadi Olímpic, que acollirà els disset primers dies de juliol la Copa del Món femenina, ha agradat a les internacionals, que s’han vist sorpreses per una instal·lació que està gairebé llesta per ser entregada. “Ens hem trobat una gespa en un estat immillorable. Per a nosaltres és molt important poder-nos acostumar el més aviat possible al camp”, va comentar ahir després de l’entrenament matinal Carlos García Cuenca, entrenador assistent d’Adrian Lock.

L’Estadi Olímpic no està encara acabat, però ja es pot utilitzar per entrenar. Així ho faran les internacionals espanyoles fins divendres al matí. A la tarda viatjaran cap a València, on dissabte i diumenge a les 13 hores disputaran dos partits de l’FIH Pro League davant de la segona potència mundial, l’Argentina, un rival que Espanya es trobarà al seu grup de la primera fase del Mundial juntament amb Corea del Sud i el Canadà.

El mateix diumenge dia 15, la selecció tornarà a Terrassa abans de viatjar a Anvers, on jugarà dos duels més de la Pro League contra Bèlgica (que serà al grup “D” del Mundial), vuitena del món, divendres i dissabte. El cap de setmana del 28 i el 29 de maig, Espanya jugarà a Londres contra Anglaterra, rival del grup “B”, quarta selecció del rànquing mundial.

El dissabte 4 i el diumenge 5 de juny, el combinat de Lock estrenarà oficialment l’Olímpic amb dos partits de la Pro League davant de la Xina. Els duels es jugaran a les 21.30 hores, el mateix horari del Mundial. Les xineses (grup “B”), són la catorzena potència mundial en hockey femení. La Pro League acabarà amb el doble enfrontament amb els Estats Units, quinzenes del món. Cinc de les jugadores convocades són egarenques: Georgina Oliva i Júlia Strappato (Júnior); Marta Segú (RC Polo); Clara Ycart (Düsseldorf); i Clara Badia (Mannheimer).

La inauguració, el 4 de juny

L’Estadi s’inaugurarà oficialment el dissabte 4 de juny a les 12 hores en un esdeveniment que coincidirà amb l’acte de cloenda dels Jocs Escolars. Abans, el 30 de maig, les obres han d’haver acabat. El 24 de juny s’entregarà a la Federació Internacional. S’està treballant encara en l’asfaltatge de la zona d’aparcament del gol nord. Al gol sud, que no s’ha remodelat, s’hi col·locarà una lona amb el nom de la ciutat i de les quatre institucions que han finançat la remodelació.

10 partits en 30 dies per tancar la Pro League

La selecció jugarà 10 partits en 30 dies. Aprofitarà la Pro League per tal de continuar preparant el Mundial de Terrassa. Els jugarà en tandes de dos. S’enfrontarà per partida doble a l’Argentina, Bèlgica, Anglaterra, la Xina i els Estats Units. Aquest cap de setmana, el combinat de Lock rebrà l’Argentina a València. Els dies 20 i 21 de maig visitarà Bèlgica a Anvers. El 28 i 29 viatjarà a Londres per jugar amb Anglaterra, els dies 4 i 5 de juny s’enfrontarà a la selecció de la Xina a l’Estadi Olímpic, i tancarà la seva primera participació en aquesta Pro League jugant els dies 11 i 12 de juny a Anvers contra els Estats Units.

FOTOS | La selecció espanyola femenina de hockey estrena l’Estadi Olímpic de Terrassa

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top