Publicitat
Esports

Més de 3.000 inscrits per a una Cursa de les Dones de rècord

El parc dels Catalans acollirà diumenge a les 11 hores la sortida i l’arribada de la vuitena edició de la Cursa de les Dones de Terrassa, que estrena la denominació de Fanny Sallés

Sortida de la prova de l’any passat de la Cursa de les Dones, al parc dels Catalans. Enguany s’arriba a la vuitena edició / lluís clotet

L’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa organitzarà diumenge a partir de les 11 hores al parc dels Catalans la darrera prova del Circuit Activa’t. Es tracta de la vuitena edició de la Cursa de les Dones, que enguany estrena la denominació de Fanny Sallés, en senyal d’homenatge a la periodista terrassenca que va ser una de les artífexs de la instauració d’aquesta prova. Sallés tenia una relació molt estreta amb l’AE Mitja Marató, primer arran de la seva feina periodística a Ràdio Terrassa i posteriorment com a membre de l’organització de les proves que promou l’entitat, entre elles la Cursa de les Dones. Va morir de càncer el 10 d’abril a l’edat de 57 anys. La seva figura és al cartell de la prova i demà al parc dels Catalans el seu nom serà en boca de tots. La seva filla Laura serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la cursa.

A les 11 hores més de 3.000 corredores i corredors prendran la sortida. Primer ho faran el mig miler d’atletes femenines amb marca acreditada. A les 11.05 sortiran els participants masculins i la resta de dones de totes les edats. Entre les participants destaca la presència de l’atleta ucraïnesa nascuda a Kíiv Inna Lebedieva, que resideix a Catalunya des del 2009 i ha guanyat dues vegades aquesta prova i dues més la Mitja Marató en categoria femenina.

L’enorme participació que tindrà aquesta vuitena edició de la Cursa de les Dones la convertiran en la prova amb més participació de totes les que ha organitzat l’AE Mitja Marató. “Cal recordar que a la darrera Mitja Marató vam aplegar uns 3.000 corredors entre la Mitja i la Santi Centelles, de manera que superant els 3.000 atletes farem el nostre rècord absolut. Estem molt contents amb la resposta de la gent en una edició tan especial com aquesta. Tenim la sort de treballar amb un equip, fonamentalment dones, que ho ha donat tot per aquesta cursa”, assenyalava ahir David Otero, president de l’AE Mitja Marató de Terrassa. Hi haurà premis per a les tres primeres classificades i els tres primers classificats.

Corrent o caminant

Els cinc quilòmetres del recorregut d’aquesta Cursa de les Dones és ideal tant per a atletes professionals com amateurs. Es pot fer corrent o fins i tot caminant. Serà una prova absolutament transversal, apte per a totes les edats i sexes. L’organització ha posat a disposició dels qui vulguin prendre-hi part 300 dorsals, que es podran recollir durant la jornada d’avui, de 10 a 21 hores, a Decathlon. Les inscripcions valen 12 euros. Una part de la recaptació s’entregarà a la fundació Oncolliga, que treballa en el suport psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars.

Un recorregut de cinc quilòmetres per la Rambla

Com és habitual, tant la sortida com l’arribada d’aquesta vuitena edició de la Cursa de les Dones Fanny Sallés serà al parc dels Catalans, concretament a la cantonada de la rambla d’Ègara amb el carrer del Doctor Cabanes. Els corredors començaran a cobrir els cinc quilòmetres del recorregut Rambla amunt. Giraran pel passeig del Vint-i-dos de juliol fins passada la carretera de Matadepera. Faran després un gir de 180 graus, tornaran a baixar per Vint-i-dos de juliol per tornar a baixar per la Rambla. Baixaran fins al carrer d’Antoninus Pius, amb un nou gir per la Rambla en direcció nord fins a la meta.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top