Publicitat
Diari de Terrassa

Aragonès: “Una autèntica estructura de ciutat”

Publicitat

PERE ARAGONÈS Vicepresident de la Generalitat de Catalunya

Històricament, la vitalitat d’una ciutat es podia comptar pel nombre de capçaleres de diaris i setmanaris que s’hi publicaven.

Terrassa n’és un exemple paradigmàtic. Només cal visitar l’Arxiu Municipal o l’hemeroteca de l’Arxiu Tobella per comprovar la quantitat de publicacions que ens parlen de diferents formes de viure i entendre la ciutat al llarg del temps. I això, que és vàlid des de la perspectiva històrica, segueix perfectament vigent en un món cada vegada més global i interconnectat com el nostre.

Les ciutats no són més que la seva gent. Les persones que hi viuen i hi conviuen. Amb els seus problemes comuns. Amb les seves lluites compartides. Amb totes les esperances i i! lusions que ens aglutinen i ens ajuden a construir un futur compartit. Reptes i objectius que necessiten ser explicats d’acord amb el marc de referència que els construeix i que en bona part, aglutina i cohesiona la nostra societat.

Les ciutats són la seva gent. Com s’entenen i com s’expliquen a si mateixes. D’aquí la importància de la premsa local. Una xarxa de capçaleres molt arrelada arreu al país i que sense cap mena de dubte contribueixen a confi – gurar la personalitat única i pròpia de cada ciutat i de cada territori.

Estructura de ciutat

Per tot això, és una molt bona notícia que el Diari de Terrassa iniciï una nova etapa amb energies renovades i amb tota la vitalitat pròpia de la ciutat de Terrassa. Perquè el Diari de Terrassa —conjuntament amb la resta de mitjans de comunicació de la ciutat— és una autèntica estructura de ciutat. No tinc cap dubte que si avui Terrassa és una ciutat viva, cohesionada i orgullosa de ser com és, és gràcies a la complicitat de mitjans de comunicació de proximitat com el Diari de Terrassa i el paper que ha jugat a l’hora de crear referents de ciutat i enfortir la seva vida social i comunitària.

Mitjans imprescindibles

Des de les seves pàgines, ha vist les grans transformacions que ha experiment la ciutat i el país aquestes últimes dècades, i sempre les ha acompanyat fent costat a totes les iniciatives culturals, esportives, cíviques, socials i econòmiques de la ciutat. I aquí, en un moment tan complex i difícil com l’actual, és evident que són imprescindibles mitjans de comunicació com el Diari de Terrassa que busquin contribuir a construir una societat oberta, moderna i innovadora, amb benestar i prosperitat per a tothom.

Per tot això, avui vull agrair la feina de totes les persones que han fet possible el Diari de Terrassa, setmana rere setmana durant tots aquests anys, i sobretot encoratjar-los a continuar explicant la ciutat de Terrassa, que és la millor manera de servir als terrassencs i terrassenques i de projectar la ciutat cap al futur.

Publicitat
To Top