Publicitat
Diners

L’ ICF estrena el seu nou fons amb una inversió a l’empresa egarenca Vytrus

El fons de capital risc ICF Venture Tech II, de l’Institut Català de Finances (ICF), ha invertit 0,5 milions d’euros a l’empresa terrassenca Vytrus Biotech. La companyia biotecnològica, fundada el 2009 com a spin-off de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, basa la seva activitat en la tecnologia de cultiu de cèl·lules mare vegetals per desenvolupar, produir i comercialitzar principis actius vegetals d’alt valor afegit per a usos cosmètics i farmacèutics.

La inversió de l’ICF, la primera realitzada amb aquest nou fons de capital risc, servirà per impulsar el creixement i la internacionalització de la companyia gràcies a la nova estratègia comercial. Aquesta inversió és la segona que l’ICF signa amb Vytrus: el març del 2018 va formalitzar un préstec participatiu de 200.000 euros a través d’IFEM. La inversió de l’ICF forma part d’una ronda de finançament d’1,5 milions d’euros per potenciar el creixement de Vytrus. El 70% del milió restant s’ha obtingut a través de diferents inversors institucionals i minoritaris i l’altre 30% es tancarà a través de la plataforma de crowdfunding Sociosinversores.com.

Ingredientes naturals
Vytrus Biotech, amb seu a Terrassa, aplica la tecnologia del cultiu de cèl·lules mare vegetals als sectors cosmètic i sanitari. Desenvolupa i produeix ingredients actius totalment naturals, molt sostenibles i d’una alta eficàcia, que serveixen per aplicar en pells sensibles o per combatre malalties com la caiguda del cabell o l’acne. Els últims anys els productes de Vytrus han guanyat un total de cinc premis internacionals de primer nivell. Actualment, compta amb un dossier de productes molt diversificat que comercialitza en països d’arreu del món a través de distribuïdors rellevants del sector. Des de la seva creació l’any 2009, Vytrus ha anat consolidant el seu creixement fins a arribar a una facturació de 887.000 euros, un 38% més que l’any 2017. ICF Venture Tech II FCRE és un fons de capital risc de 20 milions d’euros gestionat per ICF Capital que està dirigit a companyies de tecnologia i/o innovació amb un elevat potencial de creixement i revalorització en fases early avançat i sèries A. Les inversions es realitzen tant en capital com amb instruments de deute, deute convertible o capital, preferiblement en coinversió. Els imports per operació es situen entre 500 mil i dos milions d’euros.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top