Publicitat
Diners

Renfe incorporarà aquest any mil nous treballadors

Renfe incorporarà a la seva plantilla aquest any uns 1.032 nous treballadors en virtut del pla d’ocupació pactada amb els sindicats. Des de fa uns anys l’empresa anualment reemplaça amb l’entrada d’empleats als qui deixen la companyia mitjançant un pla de baixes voluntàries obert per a aquells de més edat o antiguitat.

Es tracta d’un pla similar al que Telefónica ha posat en marxa en el sector privat, si bé en el cas de Renfe, al tractar-se una empresa pública, té assignada una taxa de reposició. Aquesta taxa, que estava fixa en el 100% del personal que surt i aquest any s’ha pujat fins al 105%, segons va detallar el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos.

Ampliació
D’aquesta forma, l’operadora ferroviària pública incorpora un 5% de treballadors més dels que surten de l’empresa en virtut del pla amb el qual busca rebaixar l’edat mitjana de la seva plantilla, actualment de 54 anys, així com dotar-se de nous perfils més adequats als reptes que la digitalització, la liberalització i la internacionalització planteja a l’empresa. El titular de Foment va exposar aquestes dades en el Congrés per a contraposar la demanda d’augment de plantilla de Renfe que CC.OO i CGT van reclamar en les convocatòries dels aturs que han dut a terme en la companyia ferroviària durant aquest estiu. Ábalos va rebatre una altra reivindicació d’aquests sindicats, la d’aplicar la reducció de jornada en Renfe no de forma diària, mitjançant la disminució en disset minuts del temps de treball de cada dia, sinó de forma acumulada, donant deu dies lliures a cada treballador.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top