Publicitat
Diners

Més de 166.000 persones opten a 4.005 llocs de feina a Correos

El pròxim diumenge 166.000 aspirants a tota Espanya (9.555 a Catalunya) intentaran aconseguir un dels 4.005 llocs de treball fixos oferits per a treballar a Correos (826 d’aquests a Catalunya), en la que serà la major convocatòria d’ocupació a l’empresa en l’última dècada. 41 aspirants per plaça és la proporció que deixa aquesta oferta. CCOO, sindicat majoritari a Correos, recorda que aquesta convocatòria (per a llocs d’agent/repartiment i atenció al client) s’emmarca en l’Acord Pluriennal 2018-2020 subscrit pel sindicat el desembre de 2018, després d’un prolongat procés de mobilització.

L’examen a Barcelona, al qual assistiran també els aspirants de Lleida, Girona i Tarragona, es realitzarà a les facultats de Física i Química, Empresarials i Econòmiques de la Universitat de Barcelona (UB). Així, la prova per a repartiment i agent/classificació començarà a les 10 del matí (crida d’aspirants a les 9 hores) per als 669 llocs oferts a Catalunya, i la prova per als 157 llocs d’atenció al client oferts a Catalunya començarà a les 14.30 hores (crida d’aspirants a les 13.30 hores). CCOO valora positivament aquesta nova oferta d’ocupació pública, fruit de la negociació i la mobilització, que ha permès la consolidació de gairebé 8.000 llocs fixos en les últimes convocatòries (2.295 places el 2018, 1.606 el 2017 i les actuals 4.005 places). A això caldrà sumar les 3.421 places de la recent convocatòria del passat 17 de desembre pactades pel sindicat. Tot sumarà 11.200 places convocades dins del Pla d’ocupació pluriennal impulsat i acordat per CCOO.

Execució complerta
No obstant això, CCOO va recordar l’enorme deute d’ocupació fixa que arrossega Correos, després de la destrucció de 15.000 llocs en l’última dècada, que lentament es van recuperant. En aquest sentit, el sindicat subratlla que una de les seves prioritats per a la nova legislatura serà exigir al nou Govern la continuïtat i la completa execució de l’actual Pla d’ocupació pluriennal fins a reposar els 15.000 llocs de treball fixos perduts per la crisi, així com la negociació d’un nou una vegada culminat l’anterior, amb la finalitat d’evitar que es repeteixin situacions de pèrdua d’ocupació fruit de la congelació i la retallada.

Aquest procés forma part de l’execució per part de Correus de les mesures adoptades en l’Acord pluriennal 2018-2020 signat amb les organitzacions sindicals CCOO, UGT, CSIF i Sindicat Lliure. Aquest acord, que ja està desenvolupat al 80%, contempla la consolidació i reposició d’11.200 llocs de treball.

Més de 3.500 empleats de Correus treballaran durant tota la jornada del diumenge per a garantir el correcte desenvolupament del procés selectiu que suposa, per la seva envergadura quant a nombre de participants i d’ubicacions, un notable esforç logístic i d’organització. Els candidats hauran d’acudir als llocs de les proves que els hagin estat assignats i que han pogut consultar, mitjançant les seves dades personals, en la web de Correus (www.correos.com).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top