Publicitat
Diners

Encara queden 1.609 milions de pessetes en circulació

L’import dels bitllets i monedes en pessetes que encara queda per retirar va baixar a 1.609 milions al desembre, divuit anys després que la pesseta fos substituïda per l’euro com a moneda de curs legal. Aquesta quantitat era de 1.610 milions d’euros al novembre i de 1.611 milions a l’octubre, amb el que la quantitat de pessetes disminueix lentament si es té en compte que el Banc d’Espanya deixarà de canviar-les per euros a la fi de 2020. En concret, l’import dels bitllets que encara no ha estat canviat és de 818 milions d’euros, l’1,77% del total en circulació (46.228 milions) una mica abans de la introducció física de l’euro en 2002, i el de les monedes se situa en 791 milions d’euros, el 32% de l’import circulant en aquesta data (un total de 2.522 milions d’euros).

El nombre de bitllets de 500 euros en circulació es manté estable al desembre respecte al mes anterior i se situa en 22 milions, equivalents a 11.000 milions d’euros, segons el Banc d’Espanya. Sí que s’aprecia una caiguda pronunciada en comparació amb el mateix mes de 2018, quan hi havia en circulació 31 milions de bitllets, equivalents a 15.500 milions d’euros. Els bitllets d’aquesta quantitat no es fabriquen des de finals de 2018 per a evitar que s’utilitzin en activitats delictives, encara que es mantenen com una forma de pagament legal i es poden fer servir com a efectiu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top