Publicitat
Diners

Sis grups inversors s’interessen per la planta de Continental

Mitja dotzena de grups inversors han expressat fins ara el seu interès per la fàbrica de Continental Automotive a Rubí, que la multinacional alemanya vol vendre, així com una empresa amb capital coreà. Aquesta informació va transcendir ahir en la primera reunió de la taula de reindustrialització de la planta en la qual estaven presents representants de la companyia i dels sindicats de la planta i la Generalitat. Fonts sindicals van explicar que la direcció de Continental Automotive va detallar que cinc grups inversors i un inversor individual han contactat amb ells, tots amb un perfil no industrial, per la qual cosa no són els més adequats per als representants dels treballadors, ja que difícilment podrien garantir el manteniment de l’ocupació.

En paral·lel, el departament d’Indústria de la Generalitat ha posat també en contacte a Continental amb una empresa coreana que s’havia dirigit a ella per a interessar-se per la planta de Rubí, en la qual treballen 760 persones, de les quals un centenar són terrassencs. Les mateixes fonts van apuntar que la multinacional està convençuda que en els pròxims dies tindrà sobre la taula noves propostes i que algunes seran industrials.

En paral·lel, la primera reunió de la taula que tracta de les condicions de la sortida de la companyia de la plantilla no es va avançar gairebé en absolut, després que la multinacional alemanya plantegés als sindicats una proposta d’indemnitzacions per acomiadament i prejubilacions que aquests van considerar “gairebé un insult”.

Totalment insuficient
Fonts de CCOO van assegurar que la proposta no està ni de lluny en la línia del que es pot esperar, al seu judici, d’una empresa que té beneficis i que ha decidit vendre la seva planta a Rubí per un canvi d’orientació del negoci de la matriu. A final d’aquesta setmana, les tres parts comptaran ja amb un calendari concret de reunions per a avançar en les dues taules creades.

La multinacional alemanya va anunciar el passat 22 de gener que presentaria un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERE) en la planta de Rubí i, l’endemà, va paralitzar aquesta mesura, després d’una reunió de mediació en Inspecció de Treball. A canvi, els sindicats van cancel·lar la vaga que tenien prevista. La planta de Continental Automotive a Rubí és una de les indústries que dona feina a més persones al Vallès Occidental, on en els últims mesos s’han anunciat altres Expedients de Regulació d’Ocupació en companyies com ET Connectivity i General Cable. El fabricant alemany, amb seu central en Hanover i que manté al voltant de 250.000 treballadors a tot el món, va anunciar el novembre una retallada inicial de 5.040 ocupacions. Aquests preveu realitzar-los de manera progressiva fins al 2028. La fàbrica situada a Rubí Vallès Occidental ocupa actualment 760 persones i està dedicada, principalment, a la producció de dispositius i controls analògics. L’empresa va traslladar als treballadors que el producte que fabrica a Rubí ja no entra dins dels seus plans estratègics.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top