Publicitat
Diners

Magneti Marelli inicia un ERO temporal per 400 treballadors

El fabricant de components Magneti Marelli presentarà un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per a la seva plantilla de 400 persones a Barberà del Vallès, pel fet que la planta xinesa que els subministra peces per fabricar el seu producte està parada pel coronavirus. Segons va informar CCOO, la direcció de Magneti Marelli de Barberà del Vallès va comunicar dimecres al comitè d’empresa que la setmana que ve presentarà un ERO temporal per a tota la plantilla. La planta de Barberà del Vallès fabrica un producte electrònic amb peces que s’envien des de la Xina i que provenen d’una planta que la multinacional té en la zona pròxima al focus del coronavirus, que, en aquests moments, està tancada. Aquesta situació ha provocat problemes en el subministrament de peces i que, ara mateix, Magneti Marelli no pugui fabricar aquest producte.

CCOO considera "preocupant" aquesta situació, però rebutja l’expedient i insta l’empresa a esgotar les mesures de flexibilitat interna previstes en el conveni abans de plantejar un ERE. El sindicat ha exigit a la direcció de l’empresa que busqui alternatives temporals per intentar resoldre aquesta situació sense perjudicar les més de 400 persones que té en plantilla la planta vallesana. L’empresa, no obstant això, ha desvinculat l’expedient anunciat de l’afectació pel coronavirus i ho va argumentat a causa de "la baixada de vendes generalitzada que sofreix el sector de l’automoció". Versió diferent de la que li va traslladar en la reunió del dimecres a la tarda als treballadors.

Flexibilitat horària
La companyia també nega que l’afectació és per a tota la plantilla i parla de 30 treballadors, encara que el primer preavís que va registrar en el departament de Treball afectava la totalitat de la plantilla, els 493 empleats de Barberà. Això no implica que tots els empleats hagin de realitzar el expedient de manera simultània, però sí que tots poden veure’s afectats per aquest. Fins ara la companyia havia optat per minimitzar els primers efectes de la crisi del coronavirus amb les mesures de flexibilitat horària contemplades en el conveni provincial del metall. Aquesta és la línia que els sindicats consideren que l’empresa hauria d’assumir en la seva planificació i així li ho van traslladat en la reunió de dimecres. No obstant això, aquesta via comporta un major cost laboral per a la companyia de components automobilístics. Des d’aquest moment, asseguren fonts internes de la planta, han baixat les comandes i l’empresa ja va advertir que després de la bossa d’hores sense treballar vindrà un ERO. El coronavirus és el motiu del tancament temporal de la planta de Barberà del Vallès, una de les tres que té Magneti Marelli a la província de Barcelona, que dona feina total a 1.600 persones (les altres dues estan estàn situades a Sanpedor i Llinás del Vallès). Magnetti Marelli és un grup industrial italià amb gran nissaga que va ser comprat el març de 2019 pel fons d’inversió KKR.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top