Publicitat
Diners

La venda de vehicles baixa un 21,6% i confirma el fluix inici d’any

Els concessionaris locals van vendre al febrer un total 291 automòbils, SUV i tot-terrenys, el que suposa 63 unitats menys que el mateix més de 2019 i un descens interanual del 21,6%. Amb això, es confirma el pèssim inici de l’actual exercici en aquest sector a Terrassa. L’any va començar amb una caiguda en les vendes del 12,5% al gener, un deteriorament en el mercat que s’ha accelerat durant el mes passat. Segons fons del Gremi del Motor de la Província de Barcelona, en l’acumulat de l’any (gener i febrer), les matriculacions es van situar en les 612 unitats, 109 menys que el mateix període de 2019 (-15,21%).

Per tant, el mercat local ha iniciat 2020 amb la mateixa tònica baixista amb què va concloure el 2019, que va tancar amb un descens en les matriculacions del 12,8%, el primer des de l’any 2013. En el rànquing de vendes, Volkswagen continua com a líder amb un total de 78 unitats matriculades entre gener i febrer; són 24 més que el mateix període de l’any anterior i una alça relativa del 44,4%. Fins a la segona posició s’enfila Seat amb un total de 59 matriculacions, malgrat que són 19 menys que l’any passat (-23,4%). La tercera posició l’ocupa Kia, que ha venut 57 unitats enguany, pràcticament les mateixes que els dos primers mesos de 2019 (només dos menys, el suposa un descens relatiu del 3,4%). Opel i Peugeot, en aquest mateix ordre, ocupen la quarta i cinquena posició del rànquing local. En el mercat estrictament d’automòbils, el més voluminós, se’n van col·locar 187 unitats al febrer, que són 62 menys que fa un any (-24,5%). En l’acumulat de l’any, s’han venut 400 unitats, 83 menys (-17,25%). En el Vallès Occidental, l’activitat també va a la baixa però de forma una mica menys pronunciada. Els 949 cotxes matriculats el mes passat són 135 menys que el mateix més de 2019 (-9,55%). Entre gener i febrer d’aquest any s’han matriculat 1.921 cotxes, 202 menys que ara fa un any (-9,51%). Les matriculacions de vehicles a Catalunya van caure un 7,2% al febrer respecte al mateix mes de l’any anterior fins a les 12.824 unitats, segons les patronals de fabricants, concessionaris i venedors de vehicles. En els dos primers mesos de 2020, es van lliurar 25.355 automòbils, la qual cosa suposa un descens del 7,1% en comparació al mateix període de l’any anterior, segons van informar les patronals Anfac, Faconauto i Ganvam en un comunicat.

Dos mesos consecutius
En el conjunt de l’Estat espanyol, les matriculacions de turismes i tot terrenys nous van caure al febrer un 6,03% respecte al mateix mes de 2019 fins a 94.620 unitats, encadenant dos mesos seguits a la baixa llastrada pel descens de les vendes tant a particulars (11%) com a empreses (2%). Segons les citades patronals, en l’acumulat des de gener, les matriculacions han baixat el 6,8% fins a 181.063 turismes, segons les dades de les patronals, que revelen que les vendes a consumidors porten disminuint des de setembre de 2018 (excepte en setembre de 2019) i que les vendes a empreses van baixar al febrer per primera vegada des d’agost.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top